Tuliset cajunravut
Resepti on mitoitettu isoille rapujuhlille tai runsaaseen noutopöytään. Voit myös kietoa muutaman ravun yhdessä perunan ja maissinpalan kanssa palaan sanomalehteä. Näin jokainen vieras saa oman pakettinsa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
10 annosta
- 5 kg rapuja
- 500 g perunaa
- 2-3 maissintähkää
- 600 g sipulia kuorineen
- 2 sitruunaa
- 1 kokonainen halkaistu valkosipuli
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1½ tl cajunmaustetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl cayennepipuuria
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- 10-12 litraa vettä
Valmistusohje
1. Jos ravut on keitetty ja maustettu tillillä, huuhdo ne puolellisesti ja anna liota kylmässä vedessä hetken ennen lämmittämistä. Kiehauta runsaasti vettä isossa kattilassa, lisää kaikki mausteet.
2. Harjaa perunat huolella, leikkaa maissintähkät kolmeksi palaksi ja halkaise sitruunat. Lisää perunat pataan ja anna kiehua 10 minuuttia. Lisää maissi, sipulit, sitruunat ja valkosipuli ja anna kiehua 15-20 minuuttia eli kunnes peruna ja maissit ovat kypsiä.
3. Lisää ravut. Ruoka on valmista, kun ravut ovat lämmenneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike