Tuliset cajunravut
Resepti on mitoitettu isoille rapujuhlille tai runsaaseen noutopöytään. Voit myös kietoa muutaman ravun yhdessä perunan ja maissinpalan kanssa palaan sanomalehteä. Näin jokainen vieras saa oman pakettinsa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
10 annosta
- 5 kg rapuja
- 500 g perunaa
- 2-3 maissintähkää
- 600 g sipulia kuorineen
- 2 sitruunaa
- 1 kokonainen halkaistu valkosipuli
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1½ tl cajunmaustetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl cayennepipuuria
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- 10-12 litraa vettä
Valmistusohje
1. Jos ravut on keitetty ja maustettu tillillä, huuhdo ne puolellisesti ja anna liota kylmässä vedessä hetken ennen lämmittämistä. Kiehauta runsaasti vettä isossa kattilassa, lisää kaikki mausteet.
2. Harjaa perunat huolella, leikkaa maissintähkät kolmeksi palaksi ja halkaise sitruunat. Lisää perunat pataan ja anna kiehua 10 minuuttia. Lisää maissi, sipulit, sitruunat ja valkosipuli ja anna kiehua 15-20 minuuttia eli kunnes peruna ja maissit ovat kypsiä.
3. Lisää ravut. Ruoka on valmista, kun ravut ovat lämmenneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti