Tortillasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659324/landscape16_9/515/290/cf595d2a9c415a62c02d3e0775b5a798/aI/677622-8643.jpg)
Yllätä ystäväsi espanjalaisella salaatilla. Annos sopii hyvin tarjoiltavaksi vaikkapa juhliin.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 3-4 perunaa keitettynä
- 4 vartta kevätsipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 8 siivua serrano-kinkkua
- 10 oliivia
- 6 kananmunaa
- 1 dl vettä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 tomaattia
- 300 g salaattia
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Valmista ensiksi espanjalainen munakas. Viipaloi kypsät perunat, sipulit, kinkku sekä oliivit ja paista niitä pannulla hetken aikaa, kunnes ainekset saavat kauniin värin kauttaaltaan.
Riko sillä välin munat kulhoon, sekoita rakenne rikki ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan paistuneet raaka-aineet, sekoita hyvin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Leikkaa tomaatit 8 osaan, sekoita salaatin kanssa ja nostele tarjoiluastiaan. Leikkaa munakas paloiksi ja nostele salaatin reunoille.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 320 kcal
Proteiinia 20g (25 E%)
Hiilihydraatteja 17g (22 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 19g (54 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (16% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 2g
Krutonkien poisjättäminen laskee annoksen energiatasoa 70 kcal:lla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka