Tonnikalaa punaisen chutneyn kanssa
Tuore, vastapaistettu tai grillattu tonnikala tarjoiltuna mausteisen chutneyn kanssa voi vakuuttaa piintyneimmänkin kalan vastustajan. Chutneyn voi tehdä päivää ennen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 palaa tuoretta tonnikalaa à 150 g
- suolaa ja valkopippuria
Chutney
- 8 tomaattia
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 punaista chiliä
- 2 kypsää mangoa
- 1 vihreä omena
- 1 rkl korintteja
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl riisiviinietikkaa
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 limettiä
Tarjoiluun
- 2 limettiä
- 4 annosta keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Chutney: Kalttaa tomaatit ja jaa ne neljään osaan. Kuori ja siivuta punasipulit ja valkosipulinkynnet, poista chilistä siemenet. Kuori, poista siemenet ja viipaloi mangot ja omena. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuli, valkosipulit ja chili ruskistamatta. Lisää mango, omena, tomaatit ja korintit. Sekoita ja lisää sitten viinietikka ja siirappi. Anna chutneyn poreilla miedolla lämmöllä 20 minuuttia, kunnes se paksunee. Sekoita silloin tällöin.
2. Huuhdo ja kuivaa kalapalat ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista kalaa 1 - 1½ minuuttia kummaltakin puolelta keskilämpöisessä pannussa. Tarjoa kala vastakeitetyn riisin, chutneyn ja limetin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan