Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Papu-linssicurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä currykastike on peräisin Punjabista, Intiasta. Käytä valmista papusekoitusta ja täydennä linsseillä. Ohjeen papulajikkeet ovat vain ehdotuksia.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 200 g linssejä
  • 100 g valkoisia papuja
  • 50 g vihreitä papuja
  • 1 litra vettä
  • 2 sipulia
  • 3 tomaattia
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raasteena
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 rkl jauhettua punaista chiliä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1 tomaatti koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kattilaan vesi. Lisää linssit, pavut, sipuliviipaleet, tomaatit, inkivääri, kurkuma, chili ja suola ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1-1½ tuntia, kunnes ainekset ovat pehmeitä ja vesi imeytynyt.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi isossa kattilassa, paistinpannulla tai kannellisessa wokkipannussa. Purista valkosipulinkynnet ja kuullota vaaleanruskeiksi öljyssä, älä polta. Sekoita joukkoon linssit ja pavut ja hauduta 5-6 minuuttia, kunnes öljy nousee pintaan.

3. Kuori pois ylimääräinen öljy. Sekoita joukkoon garam masala ja korianteri ja anna seoksen vetäytyä kannen alla 5 minuuttia. Koristele tomaattilohkoilla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

RapucurryJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryKikherneitä ja keitettyjä muniaKikhernecurryKikhernecurrya ja perunoitaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasviscurryKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry