Perunacurry
Tämä mausteinen, hapanimelä perunacurry valmistu nopeasti ja on sellaisenaan täyttävä ruoka. Jos haluat vahvistaa curryn hapanimelää makua, lisää sokerin ja sitruunamehun määrää. Tarjoa sellaisenaan leivän kera tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 4 sipulia
- 1-2 vihreää chilipalkoa
- ½ dl ruokaöljyä
- ½ tl sinapinsiemeniä
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilipaloista siemenet ja hienonna palot.
2. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannulla. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu sinapinsiemen saa sen tirisemään. Kuumenna sinapinsiemeniä 5-10 sekuntia, lisää kurkuma, juustokuminansiemenet, chili ja hienonnettu sipuli. Kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Lisää joukkoon perunat ja kuullota vielä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon korianteri, sokeri, suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka