Perunacurry

Tämä mausteinen, hapanimelä perunacurry valmistu nopeasti ja on sellaisenaan täyttävä ruoka. Jos haluat vahvistaa curryn hapanimelää makua, lisää sokerin ja sitruunamehun määrää. Tarjoa sellaisenaan leivän kera tai lisukkeena.

4 annosta

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 4 sipulia
  • 1-2 vihreää chilipalkoa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • ½ tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilipaloista siemenet ja hienonna palot.

2. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannulla. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu sinapinsiemen saa sen tirisemään. Kuumenna sinapinsiemeniä 5-10 sekuntia, lisää kurkuma, juustokuminansiemenet, chili ja hienonnettu sipuli. Kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Lisää joukkoon perunat ja kuullota vielä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon korianteri, sokeri, suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat