Perunacurry

Tämä mausteinen, hapanimelä perunacurry valmistu nopeasti ja on sellaisenaan täyttävä ruoka. Jos haluat vahvistaa curryn hapanimelää makua, lisää sokerin ja sitruunamehun määrää. Tarjoa sellaisenaan leivän kera tai lisukkeena.

4 annosta

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 4 sipulia
  • 1-2 vihreää chilipalkoa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • ½ tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilipaloista siemenet ja hienonna palot.

2. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannulla. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu sinapinsiemen saa sen tirisemään. Kuumenna sinapinsiemeniä 5-10 sekuntia, lisää kurkuma, juustokuminansiemenet, chili ja hienonnettu sipuli. Kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Lisää joukkoon perunat ja kuullota vielä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon korianteri, sokeri, suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!