Tomaattinen lohisoppa
Herkullista kalakeittoa valmistuu lohesta ja kasviksista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli
- 2 porkkanaa
- 400 g perunoita
- 1 varsisellerin oksa
- 3 tomaattia
- 4 rkl tomaattipyreetä
- nippu basilikaa
- mustapippuria
- öljyä
- suolaa
- 1 prk smetanaa
- 0,5 g sahramina
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Kuutioi lohifilee ja suikaloi kylmäsavulohi. Sekoita ne keskenään ja mausta tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.
Suikaloi punasipuli, porkkanat, kuoritut perunat ja varsisellerin oksa. Kuullota paloja suuren kattilan pohjalla tovi ja lisää pilkotut tomaatit ja tomaattipyree mukaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja anna hautua kunnes juurekset ovat kypsiä.
Lisää lohikuutiot kiehuvaan keittoon. Mausta ja värjää smetana murskatulla valkosipulilla ja sahramilla ja tarjoa keiton kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa