Tomaattinen lohisoppa
Herkullista kalakeittoa valmistuu lohesta ja kasviksista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli
- 2 porkkanaa
- 400 g perunoita
- 1 varsisellerin oksa
- 3 tomaattia
- 4 rkl tomaattipyreetä
- nippu basilikaa
- mustapippuria
- öljyä
- suolaa
- 1 prk smetanaa
- 0,5 g sahramina
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Kuutioi lohifilee ja suikaloi kylmäsavulohi. Sekoita ne keskenään ja mausta tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.
Suikaloi punasipuli, porkkanat, kuoritut perunat ja varsisellerin oksa. Kuullota paloja suuren kattilan pohjalla tovi ja lisää pilkotut tomaatit ja tomaattipyree mukaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja anna hautua kunnes juurekset ovat kypsiä.
Lisää lohikuutiot kiehuvaan keittoon. Mausta ja värjää smetana murskatulla valkosipulilla ja sahramilla ja tarjoa keiton kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka