Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaattinen bataatti-sardiinipaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii bataatista mainion tomaattisen paistoksen. Sardiinit kruunaavat herkun.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 bataattikuutioina
  • 1 paprika pieninä kuutioina
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 4 dl valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 0,5 dl oreganoa tai muita tuoreita yrttejä hienonnettuna
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 purkkia sardiineja
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota öljyssä bataatti, paprika ja sipulit. Sekoita joukkoon tomaattimurska, suola, sokeri ja mustapippuri.

Hauduta 10 minuuttia ja sekoita yrtit ja juustoraaste joukkoon.

Voitele laakea uunivuoka ja asettele bataatti-tomaattimuhennos ja sardiinit raidoittain uunivuokaan Ripottele sardiinien päälle parmesaaniraastetta ja laita uuniin 20 minuutiksi.

Nauti fenkoli-appelsiini-pähkinäsalaatin kera.

Lisää aiheesta:

Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKatkarapu-inkiväärisalaattiYrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunatPastaa soija-kasviskastikkeellaRouhea tomaattikeittoRuusukaali-jauhelihapaistos
KalapataKevytMakujaGluteenitonKeventäjätVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata