Tomaattinen bataatti-sardiinipaistos
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669848/landscape16_9/515/290/311c5f28fdc5ee3eef39ae096650feeb/Pq/864465-233.jpg)
Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii bataatista mainion tomaattisen paistoksen. Sardiinit kruunaavat herkun.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 2 rkl öljyä
- 1 bataattikuutioina
- 1 paprika pieninä kuutioina
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 4 dl valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
- suolaa
- ripaus sokeria
- vastajauhettua mustapippuria
- 0,5 dl oreganoa tai muita tuoreita yrttejä hienonnettuna
- 1 dl juustoraastetta
- 2 purkkia sardiineja
- 0,5 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota öljyssä bataatti, paprika ja sipulit. Sekoita joukkoon tomaattimurska, suola, sokeri ja mustapippuri.
Hauduta 10 minuuttia ja sekoita yrtit ja juustoraaste joukkoon.
Voitele laakea uunivuoka ja asettele bataatti-tomaattimuhennos ja sardiinit raidoittain uunivuokaan Ripottele sardiinien päälle parmesaaniraastetta ja laita uuniin 20 minuutiksi.
Nauti fenkoli-appelsiini-pähkinäsalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka