Tomaattikeitto
Samettinen ja kevyt tomaattikeitto on herkullista kesäruokaa. Keitto sopii grilliaterian alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi tuoreen leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg tomaatteja
- 1 – 2 valkosipulinkynttä
- 1 keltasipuli
- tilkka öljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 5 – 7 dl kasvislientä
- 10 – 15 lehteä basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kalttaa tomaatit. Kasta ne nopeasti kiehuvaan veteen ja jäähdytä heti kylmässä vedessä, kuori irtoaa nyt helposti. Halkaise tomaatit ja poista siemenet.
Kuori ja pilko valkosipuli ja keltasipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljytilkassa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja tomaatit.
Kaada päälle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä sen verran että tomaatit peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja lisää keittoon basilikanlehdet. Soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittajalla ja tai tehosekoittimessa.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti