Tomaattigratinoitua kalafileetä

Ellet löydä turskaa, valitse jotakin muuta valkeaa, kiinteää kalaa, kuten seitiä tai kuhaa.

Yhdelle

  • ½ pkt pakastettua lehtipinaattia
  • hieman jauhettua muskottia
  • 150 g turskafileetä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • n. 2 rkl maitoa
  • 2 rkl raastettua, kevyttä juustoa
  • sitruunaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sulatettu pinaatti uunivuokaan ja mausta kevyesti muskotilla. Asettele turskafilee pinaattipedille.

2. Sekoita tomaattipyree ja maito paksuksi kastikkeeksi, jonka levität kalan päälle.

3. Ripottele päälle juusto ja gratinoi 10-15 minuuttia kunnes kala tuntuu kypsältä. Tarjoile sitruunan ja mausteiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.