Tomaattigratinoitua kalafileetä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669048/landscape16_9/515/290/87b63437dcd1c3190cf4f56e168aec5d/SA/899085-1571.jpg)
Julkaistu
Ellet löydä turskaa, valitse jotakin muuta valkeaa, kiinteää kalaa, kuten seitiä tai kuhaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Yhdelle
- ½ pkt pakastettua lehtipinaattia
- hieman jauhettua muskottia
- 150 g turskafileetä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- n. 2 rkl maitoa
- 2 rkl raastettua, kevyttä juustoa
- sitruunaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sulatettu pinaatti uunivuokaan ja mausta kevyesti muskotilla. Asettele turskafilee pinaattipedille.
2. Sekoita tomaattipyree ja maito paksuksi kastikkeeksi, jonka levität kalan päälle.
3. Ripottele päälle juusto ja gratinoi 10-15 minuuttia kunnes kala tuntuu kypsältä. Tarjoile sitruunan ja mausteiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka