Tomaattigratinoitua kalafileetä
Ellet löydä turskaa, valitse jotakin muuta valkeaa, kiinteää kalaa, kuten seitiä tai kuhaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Yhdelle
- ½ pkt pakastettua lehtipinaattia
- hieman jauhettua muskottia
- 150 g turskafileetä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- n. 2 rkl maitoa
- 2 rkl raastettua, kevyttä juustoa
- sitruunaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sulatettu pinaatti uunivuokaan ja mausta kevyesti muskotilla. Asettele turskafilee pinaattipedille.
2. Sekoita tomaattipyree ja maito paksuksi kastikkeeksi, jonka levität kalan päälle.
3. Ripottele päälle juusto ja gratinoi 10-15 minuuttia kunnes kala tuntuu kypsältä. Tarjoile sitruunan ja mausteiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella