Tom Yam Kung

Krista kokkaa eksoottisissa tunnelmissa. Tämä keitto piristää arkiruoat hetkessä.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 4 tuoretta thaichiliä
  • 2 sitruunaruohoa
  • 100 g kukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 1 litra vettä
  • 8 kaffirlimetin lehteä
  • 3 rkl galangaltahnaa
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 2 rkl tom yam-tahnaa
  • 1 tl (palmu)sokeria
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 200 ml kookosmaitoa
  • 400 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 kevätsipulia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohje

Halkaise chilit ja poista halutessasi siemenet. Viipaloi palot.

Leikkaa sitruunaruohot reiluiksi paloiksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaikki ainekset lukuun ottamatta kevätsipulia, korianteria ja sitruunaa.

Keitä viisi minuuttia. Lisää lopuksi ravut, keitä vain hetki, varo sitkistämästä niitä. Lisää lopuksi kevätsipuli ja sitruunanmehu. Hienonna korianteri pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!