Tom Yam Kung
Krista kokkaa eksoottisissa tunnelmissa. Tämä keitto piristää arkiruoat hetkessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 4 tuoretta thaichiliä
- 2 sitruunaruohoa
- 100 g kukkakaalia
- 1 sipuli
- 1 litra vettä
- 8 kaffirlimetin lehteä
- 3 rkl galangaltahnaa
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 2 rkl tom yam-tahnaa
- 1 tl (palmu)sokeria
- 3 rkl kalakastiketta
- 200 ml kookosmaitoa
- 400 g jättikatkaravunpyrstöjä
- 2 kevätsipulia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Valmistusohje
Halkaise chilit ja poista halutessasi siemenet. Viipaloi palot.
Leikkaa sitruunaruohot reiluiksi paloiksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaikki ainekset lukuun ottamatta kevätsipulia, korianteria ja sitruunaa.
Keitä viisi minuuttia. Lisää lopuksi ravut, keitä vain hetki, varo sitkistämästä niitä. Lisää lopuksi kevätsipuli ja sitruunanmehu. Hienonna korianteri pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka