Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tom yam goong

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g kypsentämättömiä katkarapuja
  • 1½ litraa vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 nippu tuoretta korianteria juurineen
  • ½ tl kokonaisia mustapippureita
  • 300 g pieniä herkkusieniä
  • 3 kaffirlimetinlehteä
  • 2 sitruunaruohon vartta
  • 5 cm tuoretta galanjuurta
  • 2 tuoretta chilipalkoa
  • 4 rkl limettimehua
  • 4 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Pane päät ja kuoret isoon kattilaan. Lisää vesi ja suola ja kiehauta. Huuhtele korianteri huolellisesti. Leikkaa juuriosat irti ja paloittele ne. Hienonna juuret ja pippurit huhmareessa. Lisää seos katkarapujen kuorten kanssa samaan kattilaan ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.

2. Harjaa ja puhdista herkkusienet. Halkaise suurimmat. Huuhtele limetinlehdet ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori ja leikkaa sitruunaruohon varret 3 cm paloiksi. Murskaa palat veitsen lappeella. Kuori galangajuuri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Poista chileistä siemenet, huuhtele ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa limettimehu ja kalakastike pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon chilit.

Thaimaalaisen aterian aloittaa usein pieni kupillinen keittoa. Tämä katkarapukeitto on yksi suosituimmista. Se valmistetaan perinteiseen tapaan kypsentämättömistä katkaravuista ja thaimaalaisista pienistä sienistä.

3. Lisää katkarapuliemeen sitruunaruoho, limetinlehdet ja galangaviipaleet ja anna kiehua kaks minuuttia keskilämmöllä. Lisää katkaravut ja sienet. Hauduta 3-5 minuuttia ilman kantta. Sekoita joukkoon chiliseos. Kaada keitto annoskulhoihin. Koristele korianterinlehdillä.

Lisää aiheesta:

Kalaa luumukastikkeessaKikhernepata kuskusin keraHellapoliisin kana-kookoskeittoTom yum kung -thaikeittoKalapata merirapujen keraKanakeitto chilin ja limetin kera
ÄyriäiskeittoKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong