Tillikeitetyt vihannekset

Satoaikana on saatavilla ihanaa, tuoretta kruunutilliä. Tässä se antaa makua keitetyille vihanneksille.

Neljälle

  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 1 kukkakaali
  • 1 lavakurkku
  • vettä ja suolaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • muutama kruunutillinvarsi

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista vihannekset. Viipaloi kesäkurpitsa ohuesti. Murra kukkakaali kimpuiksi, kuori kurkku raidalliseksi, poista siemenet ja leikkaa puolikuiksi.

2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää kurkuma, laakerinlehti, valkopippurit ja kruunutilli. Keitä kurkkuja muutama minuutti, kesäkurpitsaa hieman pidempään ja kukkakaalia 10 minuuttia. Poimi vihannekset kattilasta reikäkauhalla ja laita kulhoon. Kaada liemi päälle, jäähdytä ja laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Koristele tuoreella kruunutillillä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!