Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytettyä porsaanfileetä ja portviinikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlaruokaa laihduttajille? Kyllä vain. Koska kastike on sopivan kevyttä ja porsaanfilee laadukasta, rasvatonta ja maukasta lihaa, ei kaloreita juuri pääse kertymään.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä
  • 4 kiehautettua kuivattua luumua
  • 60 g tuoreita herkkusieniä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ sipuli
  • 2 tl ruokaöljyä (ei oliiviöljyä)
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 tl fariinisokeria
  • 4 tl Maizenaa
  • 3 cl portviiniä
  • keitettyjä perunoita
  • suikaloitu paprika
  • persiljaa
  • puuvillalankaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna myös palvikinkku ja luumut. Leikkaa porsaanfileeseen pituussuuntainen viilto, avaa viilto ja täytä se luumuilla, herkkusienillä ja kinkulla. Sulje filee ja solmi ympärille puuvillalankaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Nosta porsaanfilee viilto alaspäin uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Leikkaa kypsä filee viistoon siisteiksi viipaleiksi.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipulin puolikas ja kuullota hetki miedolla lämmöllä öljyssä. Sekoita maito, Maizena, kasvisliemijauhe ja fariinisokeri, kaada sipulin joukkoon, kiehauta ja hauduta muutama minuutti. Mausta portviinillä. Tarjoa liha ja kastike perunamuhennoksen kera.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaItalialainen paistiMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPorsaanpaistia ja punakaaliaNopea ranskalainen lihapataKylkipaistia amerikkalaisittain
PorsaanfileeKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee