Täytettyä porsaanfileetä ja portviinikastiketta

Juhlaruokaa laihduttajille? Kyllä vain. Koska kastike on sopivan kevyttä ja porsaanfilee laadukasta, rasvatonta ja maukasta lihaa, ei kaloreita juuri pääse kertymään.

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä
  • 4 kiehautettua kuivattua luumua
  • 60 g tuoreita herkkusieniä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ sipuli
  • 2 tl ruokaöljyä (ei oliiviöljyä)
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 tl fariinisokeria
  • 4 tl Maizenaa
  • 3 cl portviiniä
  • keitettyjä perunoita
  • suikaloitu paprika
  • persiljaa
  • puuvillalankaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna myös palvikinkku ja luumut. Leikkaa porsaanfileeseen pituussuuntainen viilto, avaa viilto ja täytä se luumuilla, herkkusienillä ja kinkulla. Sulje filee ja solmi ympärille puuvillalankaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Nosta porsaanfilee viilto alaspäin uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Leikkaa kypsä filee viistoon siisteiksi viipaleiksi.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipulin puolikas ja kuullota hetki miedolla lämmöllä öljyssä. Sekoita maito, Maizena, kasvisliemijauhe ja fariinisokeri, kaada sipulin joukkoon, kiehauta ja hauduta muutama minuutti. Mausta portviinillä. Tarjoa liha ja kastike perunamuhennoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!