Tapenade anjoviksella
Julkaistu
Tapenade, joka tarkoittaa kapriksia, on kotoisin Provencesta Etelä-Ranskasta. Tapenadea voi käyttää dippikastikkeena, leivän päällä tai täytteenä esim. kalaruoissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g kivettömiä mustia oliiveja
- 50 g anjovisfileitä (pieni prk)
- 1 rkl kapriksia
- 10 tuoretta basilikalehteä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Sekoita oliivit, anjovikset, kaprikset ja basilika tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
2. Lisää öljy ohuena norona samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos tehosekoittimesta.
3. Purista mukaan valkosipuli, sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan