Tapenade, joka tarkoittaa kapriksia, on kotoisin Provencesta Etelä-Ranskasta. Tapenadea voi käyttää dippikastikkeena, leivän päällä tai täytteenä esim. kalaruoissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g kivettömiä mustia oliiveja
- 50 g anjovisfileitä (pieni prk)
- 1 rkl kapriksia
- 10 tuoretta basilikalehteä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Sekoita oliivit, anjovikset, kaprikset ja basilika tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
2. Lisää öljy ohuena norona samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos tehosekoittimesta.
3. Purista mukaan valkosipuli, sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!