Tapenade anjoviksella

Tapenade, joka tarkoittaa kapriksia, on kotoisin Provencesta Etelä-Ranskasta. Tapenadea voi käyttää dippikastikkeena, leivän päällä tai täytteenä esim. kalaruoissa.

Neljälle

  • 300 g kivettömiä mustia oliiveja
  • 50 g anjovisfileitä (pieni prk)
  • 1 rkl kapriksia
  • 10 tuoretta basilikalehteä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sekoita oliivit, anjovikset, kaprikset ja basilika tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

2. Lisää öljy ohuena norona samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos tehosekoittimesta.

3. Purista mukaan valkosipuli, sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.