Tapenade anjoviksella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668944/landscape16_9/515/290/6726182211a0da12fbc01bb731fea6f3/bT/931617-4383.jpg)
Tapenade, joka tarkoittaa kapriksia, on kotoisin Provencesta Etelä-Ranskasta. Tapenadea voi käyttää dippikastikkeena, leivän päällä tai täytteenä esim. kalaruoissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g kivettömiä mustia oliiveja
- 50 g anjovisfileitä (pieni prk)
- 1 rkl kapriksia
- 10 tuoretta basilikalehteä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Sekoita oliivit, anjovikset, kaprikset ja basilika tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
2. Lisää öljy ohuena norona samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos tehosekoittimesta.
3. Purista mukaan valkosipuli, sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka