Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665544/landscape16_9/515/290/373db3ec29c3eaee150944229006481c/mU/897060-1426.jpg)
Intialaisen ja pohjoismaisen jännittävä kohtaaminen. On tärkeää, että mausteet saavat aikaa imeytyä loheen ennen kuin ylimäärä raaputetaan pois. Eksoottiset hedelmät maustettuina chilillä ja limetillä tasapainottavat lohen suolaisuutta. Osta valmista tandoori-mausteseosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g kylmäsavustetun lohen selkäpala
- 1 dl tandoori-mausteseosta
- 8 liotettua bambuvarrasta
Hedelmäsalsa
- 1/4 ananas
- 1 mango
- 3 salaattisipulia
- 1 papaija
- 1 punainen chili
- 1 ½ rkl limettimehua
- 2 rkl korianterisilppua
- suolaa
Valmistusohje
1. Poista lohesta nahka ja ruskea liha, joka on lähinnä nahkaa. Puolita lohipala pitkittäin ja kumpikin puolikas vielä kerran pitkittäin. Kuivaa lohisuikaleet, kaada tandoorijauhe lautaselle ja kääntele suikaleita siinä, niin että ne peittyvät kokonaan mausteseokseen. Siirrä lohisuikaleet jääkaappiin.
2. Hedelmäsalsa: Silppua tuore korianteri. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko pieneksi. Purista limetinmehu. Kuori ananas ja poista kanta ja puumainen keskus. Kuori mango ja papaija ja poista siemenet. Viipaloi salaattisipulit ohuesti. Kuutioi hedelmät ja sekoita ne chilin, limettimehun ja korianterisilpun sekä sipuliviipaleiden kanssa. Mausta salsa suolalla.
3. Raaputa lohen pinta terävällä veitsellä tasoittaaksesi maustekerroksen. Puolita sitten lohisuikaleet keskeltä ja pujota jokainen pala omaan vartaaseensa. Grillaa lohivartaat nopeasti ympäriinsä kuumassa grillissä. Itse asiassa vain mausteiden pitäisi paahtua. Jos lohta grillataan liian pitkään se saattaa hajota. Tarjoile heti hedelmäsalsan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka