Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g kylmäsavustetun lohen selkäpala
  • 1 dl tandoori-mausteseosta
  • 8 liotettua bambuvarrasta

Hedelmäsalsa

  • 1/4 ananas
  • 1 mango
  • 3 salaattisipulia
  • 1 papaija
  • 1 punainen chili
  • 1 ½ rkl limettimehua
  • 2 rkl korianterisilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Poista lohesta nahka ja ruskea liha, joka on lähinnä nahkaa. Puolita lohipala pitkittäin ja kumpikin puolikas vielä kerran pitkittäin. Kuivaa lohisuikaleet, kaada tandoorijauhe lautaselle ja kääntele suikaleita siinä, niin että ne peittyvät kokonaan mausteseokseen. Siirrä lohisuikaleet jääkaappiin.

2. Hedelmäsalsa: Silppua tuore korianteri. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko pieneksi. Purista limetinmehu. Kuori ananas ja poista kanta ja puumainen keskus. Kuori mango ja papaija ja poista siemenet. Viipaloi salaattisipulit ohuesti. Kuutioi hedelmät ja sekoita ne chilin, limettimehun ja korianterisilpun sekä sipuliviipaleiden kanssa. Mausta salsa suolalla.

3. Raaputa lohen pinta terävällä veitsellä tasoittaaksesi maustekerroksen. Puolita sitten lohisuikaleet keskeltä ja pujota jokainen pala omaan vartaaseensa. Grillaa lohivartaat nopeasti ympäriinsä kuumassa grillissä. Itse asiassa vain mausteiden pitäisi paahtua. Jos lohta grillataan liian pitkään se saattaa hajota. Tarjoile heti hedelmäsalsan kera.

Lisää aiheesta:

Lohipastrami salaattiLohiperhospihvitPaahdettu graavilohi ja avokadosalsaRiisiä vihannesten ja kasslerin keraWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraGrillattu entreocôte mansikkasalsan kera
LohivartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Intialaisen ja pohjoismaisen jännittävä kohtaaminen. On tärkeää, että mausteet saavat aikaa imeytyä loheen ennen kuin ylimäärä raaputetaan pois. Eksoottiset hedelmät maustettuina chilillä ja limetillä tasapainottavat lohen suolaisuutta. Osta valmista tandoori-mausteseosta.

Tuoreimmat aiheesta

Lohivartaat
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Grillivartaat lohesta ja pinaatista

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohivartaat couscousvehnän kera

  • 18.02.201300:00
    Risotto

    Kalavartaita ja bulgur-risottoa