Tandoorikatkaravut

Tandoori on Intiassa yleinen saviuuni, jossa paistetaan leipää ja laitetaan kuuluisaa tandoorikanaa. Tandoorikatkaravut eivät ole Intiassa ollenkaan niin tavallinen ruoka, mutta oi, kuinka maukas ruokalaji tämä onkaan! Ruokalaji on saanut nimensä, koska se maustetaan kuten tandoorikana. Katkaravuista tulee parhaimman makuisia, jos ne saavat marinoitua yön yli.

Neljälle

  • 20 jättikatkarapua tai ravunpyrstöä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 5 vihreää chiliä
  • 1 cm inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi chilit hienosti. Kuori ja raasta inkivääri. Sulata katkaravut, kuori ja kuivaa ne ja poista tumma suoli.

2. Sekoita chili, inkivääri, kurkuma, muskotti, garam masala ja suola. Sekoita mausteseos ja jogurtti marinadiksi. Lisää katkaravut, sekoita hyvin niin että katkaravut ovat joka puolelta marinadin peitossa. Marinoi jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

3. Grillaa uunissa 5-6 minuuttia 275 asteessa grillivastuksen alla. Tai pujota katkaravut vartaisiin ja grillaa grillipannulla tai hiiligrillillä 4-5 minuuttia, käännä pari kertaa. Tarjoile katkaravut lämpimänä alkuruokana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.