Tandoorikana ja raitaa
Tandoorimausteita käytetään yleisesti broilerin maustamiseen ja marinoimiseen. Valmista ohjeen mukaan oma marinadi tai osta kaupasta valmiina. Tandoorimausteita ja marinadeja saa maistuvina puolivalmisteina. Broilerin voit kypsentää myös uunissa. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja raikasta raitaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kg broilerinpaloja
Tandoorimarinadi
- 4 ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
- 1 rkl suolaa
- 1 ½ rkl punaista chilipippuria
- 1 rkl garam masalaa
- ½ rkl valkosipulijauhetta
- 1 rkl jauhettua tuoretta inkivääriä
- 8 tippaa punaista elintarvikeväriä
- 4 tippaa keltaista elintarvikeväriä
Raita
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna tuore minttu. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää jogurttiin sitruunamehu, minttu, suola, chilipippuri, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja elintarvikevärit huolella sekoittaen. Pane broilerinpalat seokseen ja anna marinoitua viileässä pari tuntia.
2. Raita: Hienonna tuore minttu. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, säästä vähän sipulia koristeluun. Sekoita jogurtti tasaiseksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja minttu.
3. Grillaa broilerinpaloja miedolla lämmöllä, etäällä hiilloksesta 25-30 minuuttia. Tarjoa lisänä raitaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa