Talon rapusilakat

Tämä on maukas ruotsalainen klassikkoruoka. Jos sinulla on tuoreita tillinkruunuja, käytä niitä tillinsiementen sijaan.

Kuudelle

  • n. 800 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 ½ rkl tillinsiemeniä
  • ¾ dl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa fileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Asettele ne uunivuokaan, ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä.

2. Sekoita tomaattipyree ja vesi ja kaada vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20-25 minuutiksi.

3. Tarjoile kylmänä keitettyjen perunoiden ja mielellään näkkileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.