Talon rapusilakat
Julkaistu
Tämä on maukas ruotsalainen klassikkoruoka. Jos sinulla on tuoreita tillinkruunuja, käytä niitä tillinsiementen sijaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- n. 800 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 ½ rkl tillinsiemeniä
- ¾ dl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa fileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Asettele ne uunivuokaan, ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä.
2. Sekoita tomaattipyree ja vesi ja kaada vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20-25 minuutiksi.
3. Tarjoile kylmänä keitettyjen perunoiden ja mielellään näkkileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti