Syksyiset, sienitäytteiset paprikat

Tähän ruokalajiin voit käyttää mitä tahansa tuoreita sieniä. Maukkainta ruoasta tulee vastapoimituista kantarelleista.

Neljälle

  • 8 paprikaa
  • 1 keltasipuli
  • 300 g tuoreita sieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl keitettyjä punaisia linssejä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele paprikat ja halkaise ne, poista siemenet. Ryöppää paprikoita kevyesti suolatussa vedessä n. 3 minuuttia. Voitele uuninkestävä vuoka.

2. Kuori ja hienonna sipuli, paista öljyssä. Paista sienet, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Lisää linssit, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Kääntele mukaan persilja.

3. Laita paprikat vuokaan ja täytä ne sieniseoksella. Kypsennä uunissa 30-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!