Syksyiset, sienitäytteiset paprikat
Tähän ruokalajiin voit käyttää mitä tahansa tuoreita sieniä. Maukkainta ruoasta tulee vastapoimituista kantarelleista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 paprikaa
- 1 keltasipuli
- 300 g tuoreita sieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl keitettyjä punaisia linssejä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele paprikat ja halkaise ne, poista siemenet. Ryöppää paprikoita kevyesti suolatussa vedessä n. 3 minuuttia. Voitele uuninkestävä vuoka.
2. Kuori ja hienonna sipuli, paista öljyssä. Paista sienet, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Lisää linssit, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Kääntele mukaan persilja.
3. Laita paprikat vuokaan ja täytä ne sieniseoksella. Kypsennä uunissa 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan