Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sushiriisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

25 palaa varten

  • 2 ½ dl sushiriisiä
  • 5 dl vettä
  • ½ dl sushiviinietikkaa

Sushiviinietikka (1 dl)

  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 ½ tl suolaa
  • 1 rkl sake-viiniä (japanilainen riisiviini)

Valmistusohje

1. Huuhtele riisit hyvin. Se käy helpoimmin tavallisessa siivilässä. Kaada huuhdellut riisit kattilaan. Ota toinen kattila ja keitä vesi siinä, kaada tämä vesi riisien päälle. Siirrä nyt riisikattila kuumalle levylle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna riisin porista aivan hiljaa alhaisimmalla lämmöllä vielä 30 minuuttia. Valmista sushiviinietikka sillä välin.

2. Sushiviinietikka: Kaada riisiviinietikka, sokeri, suola ja sake kattilaan. Kuumenna varovasti, kunnes sokeri on sulanut. Nesteestä tulee aika paksua. Jäähdytä.

3. Ota riisikattila liedeltä ja anna sen jäähtyä kannella peitettynä 15 minuuttia. Levitä sitten riisi laajaan vuokaan. Ripottele ½ dl sushiviinietikkaa pinnalle. Sekoita varovasti se riisin joukkoon puulusikalla. Anna jäähtyä kokonaan ja peitä riisi kostealla pyyheliinalla.

Sushiriisi saa makunsa sushiviinietikasta, jota tiputellaan riisin ylle. Sitä käytetään myös norin, leväarkin kiinniliimaamiseen. Tee sushiriisi valmiiksi juuri ennen kuin tarjoilet sushia; sitä ei voi säilyttää jääkaapissa, tuolloin viinietikan aromi häviää. Voit tietenkin tuplata tämän annoksen, jos teet enemmän susheja.

Lisää aiheesta:

LohinigiritMunat riisipedillä ja currykastikeSushia pohjoismaiseen tapaanHieno riisipuuro mehukeiton keraIntialainen riisijälkiruokaPilahviriisi
SushiJapanilaistaKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi