Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan resepti

MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

SIENILISÄKE

  • 1 iso kuningasvinokas
  • 4–5 pientä osterivinokasta
  • 2 tl tummaa sienisoijakastiketta
  • rypsiöljyä paistamiseen

VIHREÄPAPULISÄKE

  • 10 salkotaitepapua
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 10 Tonin pientä tomaattia
  • aurinkokukanversoja
  • suolaa

PIKKELÖITY VALKORETIKKA

  • 10 cm pala valkoretikkaa
  • 2 rkl makeata riisiviinietikkaa
  • 0,5 tl dashijauhetta
  • 1 fingerlime

KAMPASIMPUKKALISÄKE

  • 5 kampasimpukkaa
  • 10 g voita
  • 1 tl Tonin savustettua tummaa soijakastiketta
  • 1 tl dashijauhetta
  • vettä
  • suolaa
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 rkl makeaa riisiviinietikkaa

RIISI DONABESSA

  • 150 g riisiä
  • 2,2 dl vettä
  • 2 rkl sieniöljyä
  • 1 rkl Tonin kojilientä (ohravesi)
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 10 cm kombua

Valmistusohje

SIENILISÄKE: Viipaloi sienet ja kuumenna pannu kuumaksi. Lisää öljy ja paista sieniä nopeasti molemmilta puolilta, lisää yksi teelusikka sienisoijaa. Kun sienet ovat jäähtyneet, lisää maun mukaan sienisoijaa, ja anna maustua ennen tarjoilua.

VIHREÄPAPULISÄKE: Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja pavut, keitä 3–4 minuuttia. Siirrä pavut jäihin, jotta väri ja rakenne säilyvät kirkkaina ja rapeana. Kun pavut ovat jäähtyneet, leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Marinoi öljyssä ja soijassa, lisää tomaatit ja koristele aurinkokukanversoilla.

PIKKELÖITY VALKORETIKKA: Siivuta mandoliinilla retikka ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa sen jälkeen pitkiksi suikaleiksi. Lisää pari ruokalusikkaa vettä dashi-jauheeseen, lisää pari ruokalusikkaa riisiviinietikkaa ja sekoita joukkoon valkoretikka. Lisää fingerlime, hienosäädä makuja tarvittaessa suolalla ja riisiviinietikalla. 

KAMPASIMPUKKALISÄKE: Lisää dashijauheeseen noin viisi ruokalusikallista vettä, savustettu soijakastike, limemehu sekä riisiviinietikka ja sekoita keskenään. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää voi. Kun voi alkaa ruskistua, paista kampasimpukat nopeasti pannulla noin minuutti joka puolelta. Siirrä toiseen astiaan mikä lepää jäiden päällä, jotta simpukat alkavat jäähtyä saman tien. Kaada kastike päälle, ja siirrä kampasimpukat jääkaappiin marinoitumaan. 

RIISI DONABESSA: Huuhtele riisi kolme kertaa ja valuta hyvin. Lisää riisiin 1 ruokalusikka sieniöljyä, kojiliemi, kombu sekä vesi ja anna riisin levätä puoli tuntia Donabessa. Kiehauta vesi, ja keitä noin kymmenen minuuttia pienemmällä lämmöllä. Ota kattila sivuun, peitä pyyhkeellä ja anna levätä vielä 5–10 minuuttia. Kostealla puulastalla sekoita riisi varovasti ja lisää joukkoon riisiviinetikka sekä loput sieniöljyt. Tarjoile lämpimänä lisukkeiden kera. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Riisiä, marinoituja merirapuja kastikkeella ja pikkelöityä retikkaa, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti