Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Furikake riisiä, kampasimpukkaa, kyssäkaalia ja kojivesi-voivaahto-kastiketta, Valtterin resepti

MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 ½ dl Tonin kojivettä
  • 150 g Valio voita
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 rkl Tonin dashireduktiota
  • 1 lime
  • 2 fingerlimeä
  • pieni kyssäkaali
  • 6 kampasimpukkaa
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl Tonin kurpitsakazuobushia raastettuna
  • ½ dl Tonin hapannoria
  • 3 rkl Tonin mustaherukanoksaöljyä
  • 2 rkl Tonin suolattuja luumuja
  • muutama pieluskukan oksa
  • levy kombua

Valmistusohje

Murra kombusta kaksi palaa ja aseta kampasimpukat levyjen väliin marunoitumaan jääkaappiin.

Pese riisi pienellä määrällä kylmää vettä. Toista kunnes vesi on kirkasta, tämä vie noin 3 tai 4 pesua. Anna riisin valua, kunnes siitä ei enää irtoa vettä. Lisää vesi ja ½ dl kojivettä donabeen riisin kanssa ja anna turvota 30 min.

Tee kyssäkaalista julienne ja purista hiukan limen mehua päälle. Aseta sivuun odottamaan.

Paahda auringonkukansiemenet pienessä määrässä voita. Varo polttamasta siemeniä. Imeytä ylimääräinen voi paperin päällä. Siirrä takaisin puhtaaseen pannuun ja lisää 1 ½ rkl dashireduktiota ja redusoi pannulla, kunnes siemenet ovat peittyneet reduktiolla.

Halkaise luumut ja purista fingerlimestä liha kulhoon.

Sulata 100 g voita ja lämmitä 1 dl kojivettä. emulsoi voi ja kojivesi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon hiukan limen kuorta, 1 tl dashi reduktiota ja säädä happo limemehulla.

Kun riisi on turvonnut 30 min, lisää pieni pala kombua ja laita levy täydelle teholle. Kun riisi alkaa kiehua, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Haistele keiton aikana kattilasta tulevia höyryjä. Kun tuoksu alkaa olla paahtunut, nosta donabe liedeltä ja anna vetäytyä 5 min. Pyöräytä riisiä varovasti lusikalla rikkomatta jyviä. Anna vetäytyä 1 min. Lisää riisin sekaan mustaherukanoksaöljy, auringonkukansiemenet, kazuobushiraaste ja hapannori. Säästä hiukan hapannoria kampasimpukoiden päälle.

Paista kampasimpukat ensin kuivalla kuumalla pannulla noin 1 min per puoli ja viimeistele voilla. Ripottele päälle hapannoria.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Luovasti Japania, Samun reseptiMasterChef Suomi: Marmoripastaa ja sinisimpukoita, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan reseptiMasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti