Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastike

Uppomunan voi herkutella paahtoleivän, parsan ja hollandaisekastikkeen kera.
Uppomunan voi herkutella paahtoleivän, parsan ja hollandaisekastikkeen kera. MTV
Julkaistu 20.03.2025 09:30

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 15 min
  • Aktiivinen aika: 15 min
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Uppomuna

  • 2 kpl kananmunia
  • 1 l vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Hollandaise

  • 250 g voita
  • 100 g kananmunan keltuaista
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • Suolaa

Valmistusohje

Uppomuna:

  1. Riko munat esimerkiksi mukiin. 
  2. Kiehauta vesi ja lisää etikka. 
  3. Tee hennosti poreilevaksi veteen lusikalla pyörre ja kaada munat yksitellen veteen. Keitä hiljalleen n. 3 minuuttia. 
  4. Nosta munat reikäkauhalla paahdetun leivän ja grillatun parsan päälle ja kaada päälle hollandaisekastiketta. 

Hollandaise:

  1. Sulata voi ja nosta sivuun liedeltä. 
  2. Kypsennä keltuais-valkoviiniseosta kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes se on paksua vaahtoa.
  3.  Nosta kattila liedeltä ja lisää voita ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Voi alkaa emulgoitumaan kananmunan kanssa ja kastikkeesta tulee yhtenäinen massa. Mausta suolalla.

(Jos munaseoksen kypsentäminen kattilassa tuntuu jännittävältä voi sen valmistaa myös vesihauteessa.)

4:59Huippukokin luotto-ohjeet kahteen munaherkkuunKatso videolta vinkit uppomunan ja tiramisun valmistamiseen.

Lisää aiheesta:

Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohjeGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaUnohda valmiit jauheet! Näin valmistat taivaallisen hollandaise-kastikkeenMomofukun marinoidut kananmunatKotitekoinen majoneesiKeitetyt lohipihvit ja hollandaisekastike
KananmunaKastikkeet ja dipitViiden jälkeenAlkuruoatKasvisruoka

Helsinkiläisravintola Albinan keittiöpäällikkö Jaana Hätönen vinkkaa, miten uppomuna valmistetaan oikeaoppisesti ja helposti. Tarjoile itse tehdyn hollandaisekastikkeen kera!

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 20.3.09:30
    Kastikkeet ja dipit

    Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastike

  • 17.03.202308:51
    Aamiainen

    Tortillamunakas

  • 23.06.202212:52
    Munat

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 26.03.202107:51
    Pääsiäinen

    Paholaisen munat – helppo pikkusuolainen kananmunista

  • 28.06.201914:27
    Lisäkeruoat

    Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle