Sushipyörykät lohipäällystein
Sushipyörykät ovat pieniä riisipalleroita maustettuna hivenellä wasabia ja päällystettynä yleensä raaalla kalalla. Tässä olemme käyttäneet lohisiivuja. Ellet halua käyttää raakaa kalaa, valitse kylmäsavustettu lohi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Yksi pyörykkä
- 2 rkl keitettyä sushiriisiä
- hieman wasabia
- 1 ohut lohiviipale, 4x2½ cm
- 1 suikale leväarkkia
- 1 ruohosipuli
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Muotoile riisistä pyörykkä kämmenelläsi.
2. Sipaise pinnalle hiven wasabia. Parempi liian vähän kuin liikaa liekkejä kieleen. Paina kevyesti lohiviipale pyörykän päälle.
3. Leikkaa ½ cm kapea ja 8 cm pitkä suikale leväarkista. Kietaise se vyöksi sushikäärön ympärille. Liimaa alapuolelta saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka