Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sushipyörykät lohipäällystein

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Yksi pyörykkä

  • 2 rkl keitettyä sushiriisiä
  • hieman wasabia
  • 1 ohut lohiviipale, 4x2½ cm
  • 1 suikale leväarkkia
  • 1 ruohosipuli

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Muotoile riisistä pyörykkä kämmenelläsi.

2. Sipaise pinnalle hiven wasabia. Parempi liian vähän kuin liikaa liekkejä kieleen. Paina kevyesti lohiviipale pyörykän päälle.

3. Leikkaa ½ cm kapea ja 8 cm pitkä suikale leväarkista. Kietaise se vyöksi sushikäärön ympärille. Liimaa alapuolelta saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa. Koristele ruohosipulilla.

Sushipyörykät ovat pieniä riisipalleroita maustettuna hivenellä wasabia ja päällystettynä yleensä raaalla kalalla. Tässä olemme käyttäneet lohisiivuja. Ellet halua käyttää raakaa kalaa, valitse kylmäsavustettu lohi.

Lisää aiheesta:

SashimiSushi California rollsSushipalat katkarapujen ja mädin keraLohisushitSushipyörykät ja jättikatkaravutKasvis-sushipalat
SushiAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonUusivuosiKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi