Sushipyörykät ja jättikatkaravut

Upeannäköinen ja ihana sushipyörykkä on päällystetty jättikatkaravulla. Olemme käyttäneet scampia, joita voi ostaa pakasteina niin raakoina kuin keitettyinäkin. Katkaravut tarjotaan keitettyinä Japanissakin aidoissa susheissa.

Yksi pyörykkä

  • 2 rkl keitettyä sushiriisiä
  • hieman wasabia
  • 1 jättikatkarapu
  • 1 suikale leväarkkia

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Keitä jättikatkarapuja 4 minuuttia, ota vedestä ja jäähdytä heti. Pujota scampit puuvartaaseen, jotta ne suoristuvat. Kuori lähes kaikki kuori, jätä vain pyrstön kärki kuorimatta, se toimii koristeena. Poista tumma suoli ja litistä pyrstöä vähän.

2. Muotoile riisipyörykkä kämmenelläsi ja sipaise sille hiven wasabia. Vähän on parempi kuin liika. Laita pyörykän päälle scampi ja paina hiukan.

3. Kääräise kapea leväsuikale vyöksi sushipyörykälle, liimaa alapuolelta riisiviinietikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!