Sushipyörykät ja jättikatkaravut
Upeannäköinen ja ihana sushipyörykkä on päällystetty jättikatkaravulla. Olemme käyttäneet scampia, joita voi ostaa pakasteina niin raakoina kuin keitettyinäkin. Katkaravut tarjotaan keitettyinä Japanissakin aidoissa susheissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Yksi pyörykkä
- 2 rkl keitettyä sushiriisiä
- hieman wasabia
- 1 jättikatkarapu
- 1 suikale leväarkkia
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Keitä jättikatkarapuja 4 minuuttia, ota vedestä ja jäähdytä heti. Pujota scampit puuvartaaseen, jotta ne suoristuvat. Kuori lähes kaikki kuori, jätä vain pyrstön kärki kuorimatta, se toimii koristeena. Poista tumma suoli ja litistä pyrstöä vähän.
2. Muotoile riisipyörykkä kämmenelläsi ja sipaise sille hiven wasabia. Vähän on parempi kuin liika. Laita pyörykän päälle scampi ja paina hiukan.
3. Kääräise kapea leväsuikale vyöksi sushipyörykälle, liimaa alapuolelta riisiviinietikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka