Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sushipyörykät ja jättikatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Yksi pyörykkä

  • 2 rkl keitettyä sushiriisiä
  • hieman wasabia
  • 1 jättikatkarapu
  • 1 suikale leväarkkia

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Keitä jättikatkarapuja 4 minuuttia, ota vedestä ja jäähdytä heti. Pujota scampit puuvartaaseen, jotta ne suoristuvat. Kuori lähes kaikki kuori, jätä vain pyrstön kärki kuorimatta, se toimii koristeena. Poista tumma suoli ja litistä pyrstöä vähän.

2. Muotoile riisipyörykkä kämmenelläsi ja sipaise sille hiven wasabia. Vähän on parempi kuin liika. Laita pyörykän päälle scampi ja paina hiukan.

3. Kääräise kapea leväsuikale vyöksi sushipyörykälle, liimaa alapuolelta riisiviinietikalla.

Upeannäköinen ja ihana sushipyörykkä on päällystetty jättikatkaravulla. Olemme käyttäneet scampia, joita voi ostaa pakasteina niin raakoina kuin keitettyinäkin. Katkaravut tarjotaan keitettyinä Japanissakin aidoissa susheissa.

Lisää aiheesta:

SashimiSushi California rollsSushipalat katkarapujen ja mädin keraSushipyörykät lohipäällysteinLohisushitKasvis-sushipalat
SushiAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi