Sushipalat katkarapujen ja mädin kera

Katkaravut ja mäti ovat sekä kauniita että maukkaita sushipaloissa. Käytä punaista mätiä, sillä musta mäti värjää riisin, eikä näytä hetken kuluttua herkulliselta.

8 palaa

  • 1 leväarkki, nori
  • 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
  • 4 viipaletta avokadoa
  • 10 katkarapua
  • 2 rkl punaista rasvakalan mätiä

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi.

2. Sipaise riisille kapea raita wasabia. Asettele riviin katkaravut, avokadosiivut ja mäti. Kääri rullalle. Liimaa sauma riisiviinietikalla.

3. Leikkaa käärö terävällä veitsellä 8 palaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!