Sushipalat katkarapujen ja mädin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670444/landscape16_9/515/290/89da9270e3a2c7c0641fc82ffb67e1f9/Ct/886847-999.jpg)
Katkaravut ja mäti ovat sekä kauniita että maukkaita sushipaloissa. Käytä punaista mätiä, sillä musta mäti värjää riisin, eikä näytä hetken kuluttua herkulliselta.
- Ruokavalio: Kevyt
8 palaa
- 1 leväarkki, nori
- 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
- 4 viipaletta avokadoa
- 10 katkarapua
- 2 rkl punaista rasvakalan mätiä
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi.
2. Sipaise riisille kapea raita wasabia. Asettele riviin katkaravut, avokadosiivut ja mäti. Kääri rullalle. Liimaa sauma riisiviinietikalla.
3. Leikkaa käärö terävällä veitsellä 8 palaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka