1. Sushiriisi: Valmista riisi hetki ennen sushin tekoa ja syömistä. Riisiä ei pidä säilyttää jääkaapissa, silloin viinietikan maku haihtuu. Huuhdo riisi hyvin. Kaada riisit kattilaan. Ota toinen kattila ja kuumenna vesi siinä kiehuvaksi. Kaada kiehuva vesi riisin päälle. Laita riisikattila lämpimälle levylle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna riisin porista vielä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tee sillä aikaa sushiviinietikka. Kaada riisiviinietikka, kidesokeri, suola ja sake kattilaan. Kuumenna varoen kunnes sokeri on liuennut. Nesteestä tulee aika paksua. Anna jäähtyä. Ota riisi liedeltä ja anna jäähtyä 15 minuuttia kannen alla. Levitä riisi suureen vuokaan. Pirskottele päälle ½ dl sushiviinietikasta. Sekoita varoen puulusikalla. Anna jäähtyä, peitä sitten riisi kostealla pyyhkeellä.
