Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolapedillä kypsennetyt katkaravut ja kotitekoinen aioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 40 isoa pakastekatkarapua kuorineen
  • 500 g karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl konjakkia

Aioli

  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 3 tippaa Tabascoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 4 dl ruokaöljyä
  • 4 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja
  • paahtoleipää

Valmistusohje

1. Aioli: Juoksettumisen välttämiseksi varmista, että kaikkien ainesten lämpötila on sama, Vatkaa muna, munakeltuainen, sitruunamehu, kuoritut puristetut valkosipulinkynnet, suola ja Tabasco. Lisää öljy vähitellen, ensin tipoittain ja sitten ohuen nauhana. Vatkaa koko ajan voimakkaasti. Valmis aioli on paksua ja kiiltävää.

2. Peitä paistinpannun pohja suolalla. Kuumenna pannu, pane jäiset katkaravut suolapedille ja paista kuumalla levyllä 2 minuuttia. Käännä katkaravut ja siirrä pannu pois levyltä. Jos pannu on liian kuuma, konjakki palaa liian nopeasti eikä ehdi maustaa katkarapuja.

3. Lisää konjakki, sytytä ja anna palaa loppuun. Tarjoa katkaravut aiolin, sitruunalohkojen ja paahtoleivän kera.

Lämpimät katkaravut ovat hauska vaihtoehto salaateille ja lämpimille voileiville. Tässä ohjeessa ne valmistetaan espanjalaiseen tapaan. Älä säikähdä suolan määrää - suola ei imeydy kuoren läpi, vaan ainoastaan säilyttää aidon merellisen maun. Aioli on katkaravuille loistava lisuke.

Lisää aiheesta:

Kermainen äyriäistoastTandoorikatkaravutFriteerattu marinoitu kalaKala- ja äyriäisvartaatKanarialaiset perunat mojon keraMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
KatkaravutAlkuruoatKastikkeet ja dipitGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkaravut
  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 29.05.202109:15
    Katkarapupasta

    Harri Syrjäsen katkarapupasta

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Katkaravut sherryliemessä

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Friteeratut jättikatkaravut kolmen kastikkeen kera