Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Spagettia simpukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 40-50 tuoretta sinisimpukkaa
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 persiljanippu
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • ½ tl timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 vajaa maustemitta cayennepippuria
  • ½ pullo kuivaa valkoviiniä (n. 3 ½ dl)
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat. Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä kattilassa. Hienonna persilja. Leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja säästä tomaattiliemi.

2. Lisää kattilaan tomaatit ja tomaattiliemi, persilja sekä timjami. Pyöräytä mustapippuria myllystä ja lisää cayennepippuri. Keitä ilman kantta kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää viini, ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna poreilla 10 minuuttia. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä rajusti. Lisää simpukat, laita päälle kansi ja anna kiehua 5-6 minuuttia. Ravista kattilaa muutaman kerran tänä aikana.

3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan. Poimi simpukat kuoristaan, säästä n. 10 simpukkaa kuorissaan koristelua varten. Aseta kuoristaan poimitut simpukat isoon kulhoon, kaada päälle keitinliemi. Kaada päälle pasta ja sekoita varoen. Laita simpukat kuorineen päälle koristeeksi. Pöydällä tulee olla mustapippuria ja juustoraastetta. Vinkki: Ellet halua käyttää valkoviiniä, korvaa se kalaliemellä.

Lisää aiheesta:

Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeittoPaellaPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaSimpukat curryliemessäKeltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessaViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
SimpukkapastaPastat ja nuudelitKevytLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Simpukat eivät ole pelkästään hyödyllisiä, hyvänmakuisia ja suhteellisen halpoja, vaan myös valmistustapaa voi muunnella vaikka kuinka paljon. Italiassa äyriäisiä ja varsinkin simpukoita syödään mielellään pastan kera. Tätä reseptiä voit kokeilla myös säilykesimpukoille.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkapasta
  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Täysjyväpasta simpukkakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Simpukkapasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Spagettia simpukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Linguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissä

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat