Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sonnyn hampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

4 hengelle

  • 600 g jauhelihaa
  • 1/2 tl kiinalaista soijaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl grillimaustetta
  • 1 maustemitta rakuunaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Tarjoiluun

  • 4 isoa hampurilaissämpylää
  • 4 isoa salaatinlehteä
  • hampurilaiskastiketta
  • tomaattiketsuppia
  • sinappia
  • keltasipulia
  • punasipulia

Valmistusohje

1. Levitä koko jauheliha esim. uunipellille tai työlaudalle. Levitä lihan päälle mausteet, myös murskattu valkosipulin kynsi. Kääri jauheliha rullalle ja vaivaa taikinaa käsin, niin että mausteet sekoittuvat siihen kunnolla. Pyörittele taikina pitkoksi ja leikkaa se neljään osaan, jotka muotoilet suuriksi, ohuiksi pihveiksi.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Grillaa tai paista pannulla pihvejä, kunnes lihaneste alkaa pisaroida yläpinnalla, jolloin on aika kääntää pihvit ja paistaa toinen puoli.

3. Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa tai mikrossa. Aseta sämpylöiden pohja- ja kansiosat leikkuupinta ylöspäin. Jaa salaatinlehdet ja hampurilaiskastike pohjille ja ketsuppi, sinappi sekä sipulirenkaat kansiosille.

Nämä hampurilaiset ovat vahvojen makujan ystäville, sanoo innokas kotikokki Sonny. Hän tarjoilee näitä mielellään kavereilleen. Sonny on vannoutunut painontarkkailija, joten näitä hampurilaisia laihduttajakin voi syödä hyvällä omallatunnolla.

4. Siirrä pihvit sämpyläpohjille, kokoa hampurilaiset ja nauti.

Lisää aiheesta:

Kesän parhaat burgerit grillissäJuuresburgeritAmerikkalainen sinihomejuusto-pekonihampurilainenGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaJuustopurilainenBriepurilainen
HampurilainenVälipalatKevytLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle