Sonnyn hampurilaiset

Nämä hampurilaiset ovat vahvojen makujan ystäville, sanoo innokas kotikokki Sonny. Hän tarjoilee näitä mielellään kavereilleen. Sonny on vannoutunut painontarkkailija, joten näitä hampurilaisia laihduttajakin voi syödä hyvällä omallatunnolla.

4 hengelle

  • 600 g jauhelihaa
  • 1/2 tl kiinalaista soijaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl grillimaustetta
  • 1 maustemitta rakuunaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Tarjoiluun

  • 4 isoa hampurilaissämpylää
  • 4 isoa salaatinlehteä
  • hampurilaiskastiketta
  • tomaattiketsuppia
  • sinappia
  • keltasipulia
  • punasipulia

Valmistusohje

1. Levitä koko jauheliha esim. uunipellille tai työlaudalle. Levitä lihan päälle mausteet, myös murskattu valkosipulin kynsi. Kääri jauheliha rullalle ja vaivaa taikinaa käsin, niin että mausteet sekoittuvat siihen kunnolla. Pyörittele taikina pitkoksi ja leikkaa se neljään osaan, jotka muotoilet suuriksi, ohuiksi pihveiksi.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Grillaa tai paista pannulla pihvejä, kunnes lihaneste alkaa pisaroida yläpinnalla, jolloin on aika kääntää pihvit ja paistaa toinen puoli.

3. Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa tai mikrossa. Aseta sämpylöiden pohja- ja kansiosat leikkuupinta ylöspäin. Jaa salaatinlehdet ja hampurilaiskastike pohjille ja ketsuppi, sinappi sekä sipulirenkaat kansiosille.

4. Siirrä pihvit sämpyläpohjille, kokoa hampurilaiset ja nauti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.