Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

Tämä jälkiruoka saa makunsa aidosta vaniljatangosta. Persikoille pitää varata aikaa jäähtymiseen, joten aloita jälkiruoan valmistus hyvissä ajoin. Vadelmakastike valmistuu helpoimmin tehosekoittimessa tai yleiskoneessa.

4 annosta

  • 4 kypsää persikkaa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 litra vadelmia
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Puolita vaniljatanko ja keitä pehmeäksi noin 10 minuuttia liemessä, jossa on vettä, sokeria ja sitruunamehua. Leikkaa veitsellä ristikuvio pariin kohtaan persikan pintaan ja kasta persikat kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Kuori ne sen jälkeen.

2. Pane persikat sokeriliemeen ja keitä niitä, kunnes ne ovat pehmenneet, koosta riippuen 10-20 minuuttia. Liemen tulisi peittää hedelmät. Lisää tarvittaessa vettä ja sokeria, kuitenkin suhteessa 4:1. Anna sitten persikoiden jäähtyä liemessä.

3. Sekoita vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu soseeksi tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Siivilöi. Tee soseesta lautaselle peili ja asettele persikat päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissalla ja mintulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.