Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 kypsää persikkaa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 litra vadelmia
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Puolita vaniljatanko ja keitä pehmeäksi noin 10 minuuttia liemessä, jossa on vettä, sokeria ja sitruunamehua. Leikkaa veitsellä ristikuvio pariin kohtaan persikan pintaan ja kasta persikat kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Kuori ne sen jälkeen.

2. Pane persikat sokeriliemeen ja keitä niitä, kunnes ne ovat pehmenneet, koosta riippuen 10-20 minuuttia. Liemen tulisi peittää hedelmät. Lisää tarvittaessa vettä ja sokeria, kuitenkin suhteessa 4:1. Anna sitten persikoiden jäähtyä liemessä.

3. Sekoita vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu soseeksi tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Siivilöi. Tee soseesta lautaselle peili ja asettele persikat päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissalla ja mintulla.

Tämä jälkiruoka saa makunsa aidosta vaniljatangosta. Persikoille pitää varata aikaa jäähtymiseen, joten aloita jälkiruoan valmistus hyvissä ajoin. Vadelmakastike valmistuu helpoimmin tehosekoittimessa tai yleiskoneessa.

Lisää aiheesta:

Vaniljanmakuinen raparperikeittoKookosvanukasHedelmäsalaatti sitruunaruoholiemessäAppelsiinikeitto hedelmien ja marjojen keraPannacotta sitruunasokerin keraMehukiisseliä kerman kera
Makea kastikeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Vadelmainen vaniljajäätelökastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelma sabayon