Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Socca à la Jouni

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Socca on Nizzan ravintoloissa parasta juuri uunista tulleena, ja tämä pätee myös omatekoiseen soccaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 250 g kikhernejauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 l vettä
  • mustapippuria myllystä paistetun letun päälle

Valmistusohje

Kikhernejauhoja löydät mm. etnisiin ruokiin erikoistuneista kaupoista nimellä Besan tai Gram flour. Jauhoja voit tehdä helposti itsekin: Valuta ja kuivaa keitetyt kikherneet ja levitä tasaisesti leivinpaperille. Kuivattele noin 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia ja jätä jäähtymään yön yli. Murskaa huhmareessa hienoksi.

Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää ⅔ vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.

Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran. Mausta mustapippurilla.

Soccaa voi käyttää myös kalan lisukkeena tai salaatissa niin, että siitä rikotaan pieniä rapeita palasia salaatin joukkoon.

Lisää aiheesta:

Savuporopasteijat JuustojuoksutinpannukakkuFudgeKinkkupaistosMaapähkinäkakkuTacopiiras
Suolaiset letutKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa