Socca à la Jouni
Socca on Nizzan ravintoloissa parasta juuri uunista tulleena, ja tämä pätee myös omatekoiseen soccaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g kikhernejauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 1 l vettä
- mustapippuria myllystä paistetun letun päälle
Valmistusohje
Kikhernejauhoja löydät mm. etnisiin ruokiin erikoistuneista kaupoista nimellä Besan tai Gram flour. Jauhoja voit tehdä helposti itsekin: Valuta ja kuivaa keitetyt kikherneet ja levitä tasaisesti leivinpaperille. Kuivattele noin 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia ja jätä jäähtymään yön yli. Murskaa huhmareessa hienoksi.
Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää ⅔ vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.
Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran. Mausta mustapippurilla.
Soccaa voi käyttää myös kalan lisukkeena tai salaatissa niin, että siitä rikotaan pieniä rapeita palasia salaatin joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa