Socca à la Jouni
Socca on Nizzan ravintoloissa parasta juuri uunista tulleena, ja tämä pätee myös omatekoiseen soccaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g kikhernejauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 1 l vettä
- mustapippuria myllystä paistetun letun päälle
Valmistusohje
Kikhernejauhoja löydät mm. etnisiin ruokiin erikoistuneista kaupoista nimellä Besan tai Gram flour. Jauhoja voit tehdä helposti itsekin: Valuta ja kuivaa keitetyt kikherneet ja levitä tasaisesti leivinpaperille. Kuivattele noin 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia ja jätä jäähtymään yön yli. Murskaa huhmareessa hienoksi.
Sekoita jauhot, öljy ja suola. Lisää ⅔ vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Taikinan voit valmistaa myös jo edellisenä päivänä.
Lämmitä sopivan kokoinen teflonpannu kuumaksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä. Kun öljy lähes savuaa, kaada pannulle ohut kerros taikinaa ja paista pari minuuttia. Käännä kerran. Mausta mustapippurilla.
Soccaa voi käyttää myös kalan lisukkeena tai salaatissa niin, että siitä rikotaan pieniä rapeita palasia salaatin joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan