Skordalia

Tämä on kreikkalaisen keittiön vastaus ranskalaiselle aiolille. Skordalia maistuu parhaimmalta vastavalmistettuna ja haaleana. Se sopii lähes kaikelle – kalalle, äyriäisille, lihalle ja leivälle. Käytä jauhoista perunalajiketta.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 300 g perunoita
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 munankeltuainenn
  • 2 dl oliiviöljyämuutama
  • rkl kiehuvaa vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat, kuutioi ja keitä pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, n. 15 minuuttia. Valuta perunat ja muussaa ne lämpimään kulhoon.

2. Purista sitruunasta mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli ja munankeltuainen perunaan voimakkain ottein. Kaada mukaan öljy ohuena norona samalla koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa kiehuva vesitilkka. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!