Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Skordalia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Kuudelle-kahdeksalle

  • 300 g perunoita
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 munankeltuainenn
  • 2 dl oliiviöljyämuutama
  • rkl kiehuvaa vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat, kuutioi ja keitä pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, n. 15 minuuttia. Valuta perunat ja muussaa ne lämpimään kulhoon.

2. Purista sitruunasta mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli ja munankeltuainen perunaan voimakkain ottein. Kaada mukaan öljy ohuena norona samalla koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa kiehuva vesitilkka. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

Lisää aiheesta:

OliiviaioliPikkuperunoita aiolin keraKermainen perunagratiiniKeitettyjä sipuleita voin keraRouilleRanskalainen perunagratiini
GluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tämä on kreikkalaisen keittiön vastaus ranskalaiselle aiolille. Skordalia maistuu parhaimmalta vastavalmistettuna ja haaleana. Se sopii lähes kaikelle – kalalle, äyriäisille, lihalle ja leivälle. Käytä jauhoista perunalajiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 10.10.202410:21
    Tahnat

    Pistaasihummus

  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 11.07.202412:52
    Kreikkalainen salaatti

    Paras kreikkalainen salaatti

  • 28.06.202410:03
    mansikka

    Mansikoiden pakastus

  • 19.06.202414:33
    Juhannus

    Bella Tablen smetanasilli