Sitruunamarinoidut simpukat

Tämä on yksinkertainen ja raikas äyriäisruoka, joka ei vaadi lähes lainkaan työtä.

Neljälle

  • 400 g simpukoita vedessä

Marinadi

  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl puristettua greippimehua
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua punasipulia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

raastettua tai suikaloitua sitruunankuorta koristeluun

1. Valuta simpukat ja laita ne syvälle vadille. Sekoita marinadin ainekset ja kaada simpukoiden päälle. Anna niiden vetäytyä marinadissa muutama tunti.

2. Keitä suikaloitu sitruunankuori hetki vedessä ja koristele simpukat kuorenpaloilla. Tarjoile paahdetun leivän tai valkosipulileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.