Sitruunamarinoidut simpukat
Julkaistu
Tämä on yksinkertainen ja raikas äyriäisruoka, joka ei vaadi lähes lainkaan työtä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g simpukoita vedessä
Marinadi
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 dl puristettua greippimehua
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua punasipulia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
raastettua tai suikaloitua sitruunankuorta koristeluun
1. Valuta simpukat ja laita ne syvälle vadille. Sekoita marinadin ainekset ja kaada simpukoiden päälle. Anna niiden vetäytyä marinadissa muutama tunti.
2. Keitä suikaloitu sitruunankuori hetki vedessä ja koristele simpukat kuorenpaloilla. Tarjoile paahdetun leivän tai valkosipulileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa