Mainos
Mainos

Tunnettu ja arvostettu säilömistapa, jonka voit tehdä myös sillille.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • noin 30 perattua silakkaa selkäruotoineen
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • ¾ dl suolaa
  • ½ rkl murskattua maustepippuria
  • ½ rkl jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • 2 laakerinlehteä

Liemi

  • 1 l vettä
  • 2 ½ dl etikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita etikkaliemi ja lisää kalat. Anna vetäytyä kylmässä 12 tuntia.

2. Valuta kalat. Valmista mausteseos. Lado vuorotellen kalaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita kylmään 2-3 vuorokaudeksi. Painele kaloja liemeen joka päivä.

3. Tarjoile vastaviipaloidun sipulin ja murskatun maustepippurin kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.