Sipulisilakat
Tunnettu ja arvostettu säilömistapa, jonka voit tehdä myös sillille.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kahdeksalle-kymmenelle
- noin 30 perattua silakkaa selkäruotoineen
- 1 ½ dl kidesokeria
- ¾ dl suolaa
- ½ rkl murskattua maustepippuria
- ½ rkl jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 2 laakerinlehteä
Liemi
- 1 l vettä
- 2 ½ dl etikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita etikkaliemi ja lisää kalat. Anna vetäytyä kylmässä 12 tuntia.
2. Valuta kalat. Valmista mausteseos. Lado vuorotellen kalaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita kylmään 2-3 vuorokaudeksi. Painele kaloja liemeen joka päivä.
3. Tarjoile vastaviipaloidun sipulin ja murskatun maustepippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut