Tunnettu ja arvostettu säilömistapa, jonka voit tehdä myös sillille.
Kahdeksalle-kymmenelle
- noin 30 perattua silakkaa selkäruotoineen
- 1 ½ dl kidesokeria
- ¾ dl suolaa
- ½ rkl murskattua maustepippuria
- ½ rkl jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 2 laakerinlehteä
Liemi
- 1 l vettä
- 2 ½ dl etikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita etikkaliemi ja lisää kalat. Anna vetäytyä kylmässä 12 tuntia.
2. Valuta kalat. Valmista mausteseos. Lado vuorotellen kalaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita kylmään 2-3 vuorokaudeksi. Painele kaloja liemeen joka päivä.
3. Tarjoile vastaviipaloidun sipulin ja murskatun maustepippurin kera.