Sipulinen linssimuhennos
Tämän vihreistä linsseistä valmistetun linssimuhennoksen ohje on peräisin Algeriasta, ovathan linssit pohjoisafrikkalaisten ruokien perusaineksia. Linssimuhennos on helppo valmistaa, ja se maistuu soijapihvien, soijamakkaran tai quorn-leikkeen rinnalla. Muut kuin kasvissyöjät tarjoavat muhennoksen paistetun lihan, makkaran tai broilerin lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 dl vihreitä linssejä
- 3 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl kanelia
- ½ tl juustokuminaa
- ½ tl mustapippuria
- 1/4 tl cayennepippuria
- ½-1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 laakerinlehteä
- 5-6 dl vettä
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit huolellisesti ja pane ne kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että linssit peittyvät, ja keitä 3 minuuttia. kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja purista valkosipulinkynnet.
2. Sekoita valkosipulinkynnet, kaneli, juustokumina, mustapippuria, cayennepippuri ja suola. Kaada pois keitinvesi ja lisää kattilaan sipulilohkot ja laakerinlehdet. Lisää kattilaan myös oliiviöljy, maustesekoitus ja vesi.
3. Sulje kansi ja hauduta linssejä miedolla lämmöllä 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää vettä, jos muhennos vaikuttaa kuivalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa