Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipulinen linssimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • ½-1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 laakerinlehteä
  • 5-6 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit huolellisesti ja pane ne kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että linssit peittyvät, ja keitä 3 minuuttia. kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja purista valkosipulinkynnet.

2. Sekoita valkosipulinkynnet, kaneli, juustokumina, mustapippuria, cayennepippuri ja suola. Kaada pois keitinvesi ja lisää kattilaan sipulilohkot ja laakerinlehdet. Lisää kattilaan myös oliiviöljy, maustesekoitus ja vesi.

3. Sulje kansi ja hauduta linssejä miedolla lämmöllä 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää vettä, jos muhennos vaikuttaa kuivalta.

Tämän vihreistä linsseistä valmistetun linssimuhennoksen ohje on peräisin Algeriasta, ovathan linssit pohjoisafrikkalaisten ruokien perusaineksia. Linssimuhennos on helppo valmistaa, ja se maistuu soijapihvien, soijamakkaran tai quorn-leikkeen rinnalla. Muut kuin kasvissyöjät tarjoavat muhennoksen paistetun lihan, makkaran tai broilerin lisukkeena.

Lisää aiheesta:

SipulilinssitRanskalainen kasviskeittoKeltainen linssicurryBulgarialainen linssikeittoCervinialainen linssimuhennosHarira-keitto
LinssikeittoKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Linssikeitto
  • 31.10.202214:46
    Vegaaninen

    Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella

  • 14.01.202009:39
    Kasvisruoka

    Linssikeitto – helppo, nopea ja edullinen

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Linssikeittoa sitruunalla

  • 23.04.201415:31
    Päivän resepti

    Nopea linssikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sipulilinssit