Sipulinen linssimuhennos

Tämän vihreistä linsseistä valmistetun linssimuhennoksen ohje on peräisin Algeriasta, ovathan linssit pohjoisafrikkalaisten ruokien perusaineksia. Linssimuhennos on helppo valmistaa, ja se maistuu soijapihvien, soijamakkaran tai quorn-leikkeen rinnalla. Muut kuin kasvissyöjät tarjoavat muhennoksen paistetun lihan, makkaran tai broilerin lisukkeena.

4 annosta

  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • ½-1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 laakerinlehteä
  • 5-6 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit huolellisesti ja pane ne kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että linssit peittyvät, ja keitä 3 minuuttia. kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja purista valkosipulinkynnet.

2. Sekoita valkosipulinkynnet, kaneli, juustokumina, mustapippuria, cayennepippuri ja suola. Kaada pois keitinvesi ja lisää kattilaan sipulilohkot ja laakerinlehdet. Lisää kattilaan myös oliiviöljy, maustesekoitus ja vesi.

3. Sulje kansi ja hauduta linssejä miedolla lämmöllä 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää vettä, jos muhennos vaikuttaa kuivalta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!