Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipulilinssit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 maustemitta kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 laakerinlehteä
  • 5-6 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit hyvin ja pane ne kattilaan. Kaada päälle vettä, niin että linssit peittyvät. Keitä linssejä 3 minuuttia. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja murskaa valkosipulinkynnet.

2. Sekoita valkosipulimurska kanelin, juustokuminan, kajennen ja suolan kanssa. Kaada vesi pois linsseistä. Pane sipulilohkot ja laakerinlehdet linssipataan. Kaada päälle öljy, maustesekoitus ja vesi.

3. Keitä linssejä miedolla lämmöllä kansi päällä, kunnes linssit ovat pehmeitä, noin 30-35 minuuttia. Lisää vettä, jos pata vaikuttaa kuivalta.

Lisää aiheesta:

Linssikeittoa sitruunallaGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraBulgarialainen linssikeittoSipulinen linssimuhennosLinssipata tomaatin, porkkanan ja paprikan keraPunainen linssikeitto riisin kera
LinssikeittoKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreen

Vihreiden linssien teko-ohje on Algeriasta. Linssit ovat pohjoisafrikkalaisen ruoan perustarvikkeita. Ateria on helppo tehdä ja maistuu mainiosti soijavalmisteiden, kuten soijalihan ja soijamakkaroiden kera. Niille, jotka haluavat muutakin kuin vegeruokaa, suosittelemme paistettua lihaa, makkaraa tai kananpoikaa linssien ohelle.

Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Linssikeitto
  • 31.10.202214:46
    Vegaaninen

    Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella

  • 14.01.202009:39
    Kasvisruoka

    Linssikeitto – helppo, nopea ja edullinen

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Linssikeittoa sitruunalla

  • 23.04.201415:31
    Päivän resepti

    Nopea linssikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sipulilinssit