Sipulilinssit
Vihreiden linssien teko-ohje on Algeriasta. Linssit ovat pohjoisafrikkalaisen ruoan perustarvikkeita. Ateria on helppo tehdä ja maistuu mainiosti soijavalmisteiden, kuten soijalihan ja soijamakkaroiden kera. Niille, jotka haluavat muutakin kuin vegeruokaa, suosittelemme paistettua lihaa, makkaraa tai kananpoikaa linssien ohelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl vihreitä linssejä
- 3 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 maustemitta kanelia
- ½ tl juustokuminaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 laakerinlehteä
- 5-6 dl vettä
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit hyvin ja pane ne kattilaan. Kaada päälle vettä, niin että linssit peittyvät. Keitä linssejä 3 minuuttia. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja murskaa valkosipulinkynnet.
2. Sekoita valkosipulimurska kanelin, juustokuminan, kajennen ja suolan kanssa. Kaada vesi pois linsseistä. Pane sipulilohkot ja laakerinlehdet linssipataan. Kaada päälle öljy, maustesekoitus ja vesi.
3. Keitä linssejä miedolla lämmöllä kansi päällä, kunnes linssit ovat pehmeitä, noin 30-35 minuuttia. Lisää vettä, jos pata vaikuttaa kuivalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti