Sipuli-tomaatti-kukkakaalipaistos

Tätä herkullista paistosta voi tarjota niin kuumana kuin kylmänä. Se on hyvää perunan, pastan, valkoisten papujen, linssien tai riisin kanssa ja sopii erinomaisesti myös noutopöytään.

Neljälle

  • 6 sipulia
  • 16 (vähintään) valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 4 tomaattia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 ½ rkl oliiviöljyä + paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • lehtipersiljaa ja tilliä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja jaa neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa sitruunan keltaisesta kuoresta ohuita suikaleita. Jaa kukkakaali pieniin nuppuihin ja leikkaa tomaatit isoiksi kuutioiksi. Lämmitä öljy laajassa kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulinkynsiä öljyssä ruskistamatta. Lisää tomaatit ja sitruunankuorisuikaleet ja keitä 4-5 minuuttia ilman kantta.

2. Lisää kukkakaalinuput ja ohenna tarvittaessa hieman vedellä. Tarkista, että kattilan pohjalla on koko ajan hieman nestettä. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä vielä 5-6 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää.

3. Mausta mahdollisesti vielä sitruunalla. Ruoan kuuluu maistua voimakkaasti valkosipulille ja sitruunalle. Irrota persiljan lehdet ja tillitupsut. Tiputtele vähän öljyä ruoan päälle ja ripottele yrtit pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.