Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipuli-tomaatti-kukkakaalipaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 sipulia
  • 16 (vähintään) valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 4 tomaattia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 ½ rkl oliiviöljyä + paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • lehtipersiljaa ja tilliä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja jaa neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa sitruunan keltaisesta kuoresta ohuita suikaleita. Jaa kukkakaali pieniin nuppuihin ja leikkaa tomaatit isoiksi kuutioiksi. Lämmitä öljy laajassa kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulinkynsiä öljyssä ruskistamatta. Lisää tomaatit ja sitruunankuorisuikaleet ja keitä 4-5 minuuttia ilman kantta.

2. Lisää kukkakaalinuput ja ohenna tarvittaessa hieman vedellä. Tarkista, että kattilan pohjalla on koko ajan hieman nestettä. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä vielä 5-6 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää.

3. Mausta mahdollisesti vielä sitruunalla. Ruoan kuuluu maistua voimakkaasti valkosipulille ja sitruunalle. Irrota persiljan lehdet ja tillitupsut. Tiputtele vähän öljyä ruoan päälle ja ripottele yrtit pinnalle.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaKeittokinkkua ja vihanneskastikettaMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraMunakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraKukkakaalia ja perunaaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasvislisukeKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruoka

Tätä herkullista paistosta voi tarjota niin kuumana kuin kylmänä. Se on hyvää perunan, pastan, valkoisten papujen, linssien tai riisin kanssa ja sopii erinomaisesti myös noutopöytään.

Keventäjät
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit