Sipuli-paprikasalaatti
Paprikasalaattia on hyvä olla jääkaapissa varalta. Sehän sopii melkein kaikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi annos
- 1 kg paprikoita, eri värejä
- 500 g sipulia siivuina
Liemi
- 2 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 2 dl etikkaa
- 3 dl vettä
- 2 palaa muskottikukkaa
- 5 mausteneilikkaa
- (säilöntäainetta)
Valmistusohje
1. Leikkaa paprikoista hattu ja poista siemenet, viipaloi paprikat. Laita ne ja sipuliviipaleet kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä, niin että ne peittyvät. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja siivilöi sitten vesi pois.
2. Sekoita kattilassa liemen ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Laita mukaan vihannekset ja keitä hiljaa kannen alla 7-10 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä, lisää halutessasi säilöntäaine, jos aiot säilyttää salaattia pidempään. Täytä salaatilla hyvin puhdistetut lasitölkit ja sulje tiiviisti. säilytä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut