Sipuli-paprikasalaatti

Paprikasalaattia on hyvä olla jääkaapissa varalta. Sehän sopii melkein kaikkeen.

Yksi annos

  • 1 kg paprikoita, eri värejä
  • 500 g sipulia siivuina

Liemi

  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 2 dl etikkaa
  • 3 dl vettä
  • 2 palaa muskottikukkaa
  • 5 mausteneilikkaa
  • (säilöntäainetta)

Valmistusohje

1. Leikkaa paprikoista hattu ja poista siemenet, viipaloi paprikat. Laita ne ja sipuliviipaleet kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä, niin että ne peittyvät. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja siivilöi sitten vesi pois.

2. Sekoita kattilassa liemen ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Laita mukaan vihannekset ja keitä hiljaa kannen alla 7-10 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä, lisää halutessasi säilöntäaine, jos aiot säilyttää salaattia pidempään. Täytä salaatilla hyvin puhdistetut lasitölkit ja sulje tiiviisti. säilytä jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!