Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinisimpukoita ja limettimajoneesia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

4 annosta

  • 10-12 tuoretta sinisimpukkaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 persiljan oksa
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • suikaloitu limetin kuori
  • 10-12 katkarapua kuorineen
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • salaatinlehtiä
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Limettimajoneesi: Annostele munankeltuaiset, limettimehu, sinappi ja suola tehosekoittimeen. Pyöräytä muutama kierros ja lisää sitten öljy ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä ensin pienellä teholla, sitten suuremmalla.

2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä napauttaa kevyesti pöytää vasten. Harjaa kuoret puhtaiksi ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä. Pane simpukat kattilaan ja lisää joukkoon persilja, sipuli ja viini. Keitä kunnes simpukat ovat avautuneet. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja ripottele pinnalle suikaloitua limetinkuorta.

3. Kuori katkaravut, älä poista päätä. Annostele lämpimät simpukat lautasille ja koristele katkaravuilla, salaatinlehdillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisänä limettimajoneesia erillisestä kulhosta.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukat kuorissaanSitruunariisiSinisimpukat valkoviinissäSinisimpukka-katkarapukeittoRapucurrySinisimpukoita fenkolin ja soijavalmisteen kanssa
SinisimpukatAlkuruoatKevytLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Mausta majoneesi vaihtelun vuoksi limetillä, joka sopii hienosti äyriäisruokiin. Viinissä keitetyt katkaravut ja simpukat ovat sopivan kevyt ja juhlava illallinen tai alkupala.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan