Sinisimpukoita ja limettimajoneesia

Mausta majoneesi vaihtelun vuoksi limetillä, joka sopii hienosti äyriäisruokiin. Viinissä keitetyt katkaravut ja simpukat ovat sopivan kevyt ja juhlava illallinen tai alkupala.

4 annosta

  • 10-12 tuoretta sinisimpukkaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 persiljan oksa
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • suikaloitu limetin kuori
  • 10-12 katkarapua kuorineen
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • salaatinlehtiä
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Limettimajoneesi: Annostele munankeltuaiset, limettimehu, sinappi ja suola tehosekoittimeen. Pyöräytä muutama kierros ja lisää sitten öljy ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä ensin pienellä teholla, sitten suuremmalla.

2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä napauttaa kevyesti pöytää vasten. Harjaa kuoret puhtaiksi ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä. Pane simpukat kattilaan ja lisää joukkoon persilja, sipuli ja viini. Keitä kunnes simpukat ovat avautuneet. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja ripottele pinnalle suikaloitua limetinkuorta.

3. Kuori katkaravut, älä poista päätä. Annostele lämpimät simpukat lautasille ja koristele katkaravuilla, salaatinlehdillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisänä limettimajoneesia erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.