Sinisimpukoita fenkolin ja soijavalmisteen kanssa

Kokeile keittiömestari Sami Tallbergin merellistä sinisimpukkareseptiä. Simpukat voi tarjoilla esimerkiksi vaalean maalaisleivän kera.

Ainekset

  • 3 kg sinisimpukoita, puhdistettuna
  • 4 sipulia, hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 plo valkoviiniä
  • 2 sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuori ohuena suikaleena
  • 1 appelsiinin mehu
  • ½ appelsiinin kuori ohuena suikaleena
  • 2 limen mehu
  • ½ limen kuori ohuena suikaleena
  • 2 fenkoli, viipaloituna
  • 4 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
  • 1 nippu hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1.Puhdista simpukat.

2. Hienonna sipuli, purista valkosipulin kynnet ja viipaloi fenkoli.

3. Kuumenna iso kattila savuavan kuumaksi, laita kaikki ainekset ruoanlaittovalmistetta ja persiljaa lukuun ottamatta sinne kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

4.Laita kansi päälle. Anna simpukoiden kypsyä voimakkaalla lämmöllä, kannen alla välillä sekoitellen noin kymmenen minuuttia riippuen lieden tehosta, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Poista simpukat, jotka eivät ole auenneet.

5.Lisää joukkoon ruoanlaittovalmiste ja persilja ja kiehauta vielä nopeasti.

6. Tarjoile esimerkiksi vaalean maalaisleivän kanssa.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.