Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinisimpukoita fenkolin ja soijavalmisteen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile keittiömestari Sami Tallbergin merellistä sinisimpukkareseptiä. Simpukat voi tarjoilla esimerkiksi vaalean maalaisleivän kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 3 kg sinisimpukoita, puhdistettuna
  • 4 sipulia, hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 plo valkoviiniä
  • 2 sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuori ohuena suikaleena
  • 1 appelsiinin mehu
  • ½ appelsiinin kuori ohuena suikaleena
  • 2 limen mehu
  • ½ limen kuori ohuena suikaleena
  • 2 fenkoli, viipaloituna
  • 4 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
  • 1 nippu hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1.Puhdista simpukat.

2. Hienonna sipuli, purista valkosipulin kynnet ja viipaloi fenkoli.

3. Kuumenna iso kattila savuavan kuumaksi, laita kaikki ainekset ruoanlaittovalmistetta ja persiljaa lukuun ottamatta sinne kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

4.Laita kansi päälle. Anna simpukoiden kypsyä voimakkaalla lämmöllä, kannen alla välillä sekoitellen noin kymmenen minuuttia riippuen lieden tehosta, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Poista simpukat, jotka eivät ole auenneet.

5.Lisää joukkoon ruoanlaittovalmiste ja persilja ja kiehauta vielä nopeasti.

6. Tarjoile esimerkiksi vaalean maalaisleivän kanssa.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiPersilja-valkosipuligratinoidut simpukatValkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurrySinisimpukat valkoviinissäSinisimpukoita ja limettimajoneesiaGremolatalla gratinoidut simpukat
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan