Sinisimpukoita fenkolin ja soijavalmisteen kanssa
Kokeile keittiömestari Sami Tallbergin merellistä sinisimpukkareseptiä. Simpukat voi tarjoilla esimerkiksi vaalean maalaisleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 3 kg sinisimpukoita, puhdistettuna
- 4 sipulia, hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 plo valkoviiniä
- 2 sitruunan mehu
- ½ sitruunan kuori ohuena suikaleena
- 1 appelsiinin mehu
- ½ appelsiinin kuori ohuena suikaleena
- 2 limen mehu
- ½ limen kuori ohuena suikaleena
- 2 fenkoli, viipaloituna
- 4 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta
- 1 nippu hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1.Puhdista simpukat.
2. Hienonna sipuli, purista valkosipulin kynnet ja viipaloi fenkoli.
3. Kuumenna iso kattila savuavan kuumaksi, laita kaikki ainekset ruoanlaittovalmistetta ja persiljaa lukuun ottamatta sinne kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
4.Laita kansi päälle. Anna simpukoiden kypsyä voimakkaalla lämmöllä, kannen alla välillä sekoitellen noin kymmenen minuuttia riippuen lieden tehosta, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Poista simpukat, jotka eivät ole auenneet.
5.Lisää joukkoon ruoanlaittovalmiste ja persilja ja kiehauta vielä nopeasti.
6. Tarjoile esimerkiksi vaalean maalaisleivän kanssa.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti