Pertti Nipa Neumannin järjestämillä illallisilla Linnan tähdet saivat nauttia muun muassa sinisimpukoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 - 8 annosta
- 1 1/2 kg tuoreita sinisimpukoita
- 4 kpl hienoksi leikattua salottisipulia
- 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 3 rkl öljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
- 21/2 dl vettä
- suolaa, valkopippuria
Lisänä
- 1/2 hienoksi suikaleiksi leikattua purjoa
- 1/2 dl hienoksi viipaleiksi leikattua fenkolia
- 2 lehtisellerin vartta hienoksi suikaleiksi leikattuna
- hienonnettua persiljaa
- hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
1. Pese simpukat esim. juuresharjalla huolellisesti kylmän virtaavan veden alla ja tarkista ne samalla. Poista ne simpukat, jotka eivät sulje itseänsä.
2. Varaa tarpeeksi iso, mieluiten laakeahko kattila, pane siihen öljy ja hauduta salottisipulia ja valkosipulia kunnes ne pehmenevät.
3. Lisää viinietikka ja keitä, kunnes se on lähes kokonaan haihtunut. Lisää sitten valkoviini.
4. Kun liemi kiehuu, lisää simpukat ja keitä hiljaa kiehuen 5 minuuttia ja nosta simpukat sitten pois ja pidä ne lämpiminä. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.