Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinisimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pertti Nipa Neumannin järjestämillä illallisilla Linnan tähdet saivat nauttia muun muassa sinisimpukoista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 - 8 annosta

  • 1 1/2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 4 kpl hienoksi leikattua salottisipulia
  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 21/2 dl vettä
  • suolaa, valkopippuria

Lisänä

  • 1/2 hienoksi suikaleiksi leikattua purjoa
  • 1/2 dl hienoksi viipaleiksi leikattua fenkolia
  • 2 lehtisellerin vartta hienoksi suikaleiksi leikattuna
  • hienonnettua persiljaa
  • hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Pese simpukat esim. juuresharjalla huolellisesti kylmän virtaavan veden alla ja tarkista ne samalla. Poista ne simpukat, jotka eivät sulje itseänsä.

2. Varaa tarpeeksi iso, mieluiten laakeahko kattila, pane siihen öljy ja hauduta salottisipulia ja valkosipulia kunnes ne pehmenevät.

3. Lisää viinietikka ja keitä, kunnes se on lähes kokonaan haihtunut. Lisää sitten valkoviini.

4. Kun liemi kiehuu, lisää simpukat ja keitä hiljaa kiehuen 5 minuuttia ja nosta simpukat sitten pois ja pidä ne lämpiminä. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Sinisimpukat valkoviinissäPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaTuliset cajunravutLinssicurrya ja pinaattiaBelgialaiset moules marinièresViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan