Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinisimpukat valkoviinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita kuorineen
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 nippua persiljaa
  • ½ dl öljyä
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • cayennenpippuria

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat ja raaputa irti kuorien välissä oleva parta. Paloittele sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.

2. Kuumenna öljy isossa padassa. Lisää pataan paloitellut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja simpukat. Ravistele pataa ja peitä kannella. Lisää 2-3 minuutin kuluttua viini, ravistele uudestaan ja peitä taas kannella. Anna kiehua 2-3 minuuttia, kunnes kuoret aukeavat kokonaan.

3. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ripauksella cayennenpippuria. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa syviltä lautasilta. Varaa lisukkeeksi vaaleaa leipää liemeen kastettavaksi.

Tuoreiden simpukoiden käsitteleminen on helpompaa kuin uskotkaan. Kaiken lisäksi simpukat ovat maukasta ja suhteellisen edullista syötävää. Siirrä sivuun ne simpukat, jotka eivät sulkeudu napauttaessasi niitä kevyesti pöytää vasten. Älä myöskään käytä simpukoita, jotka eivät avaudu keitettäessä. Täyttävän keiton saat, kun nostat keitetyt simpukat liemestä, lisäät liemeen pari desiä kuohukermaa ja annat kiehua hieman kokoon.

Lisää aiheesta:

Persilja-valkosipuligratinoidut simpukatGratinoidut simpukat kuorissaanSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraOluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaaSimpukat curryliemessäViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan