Sinisimpukat valkoviinissä

Tuoreiden simpukoiden käsitteleminen on helpompaa kuin uskotkaan. Kaiken lisäksi simpukat ovat maukasta ja suhteellisen edullista syötävää. Siirrä sivuun ne simpukat, jotka eivät sulkeudu napauttaessasi niitä kevyesti pöytää vasten. Älä myöskään käytä simpukoita, jotka eivät avaudu keitettäessä. Täyttävän keiton saat, kun nostat keitetyt simpukat liemestä, lisäät liemeen pari desiä kuohukermaa ja annat kiehua hieman kokoon.

4 annosta

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita kuorineen
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 nippua persiljaa
  • ½ dl öljyä
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • cayennenpippuria

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat ja raaputa irti kuorien välissä oleva parta. Paloittele sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.

2. Kuumenna öljy isossa padassa. Lisää pataan paloitellut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja simpukat. Ravistele pataa ja peitä kannella. Lisää 2-3 minuutin kuluttua viini, ravistele uudestaan ja peitä taas kannella. Anna kiehua 2-3 minuuttia, kunnes kuoret aukeavat kokonaan.

3. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ripauksella cayennenpippuria. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa syviltä lautasilta. Varaa lisukkeeksi vaaleaa leipää liemeen kastettavaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.