Sinisimpukat valkoviinissä
Tuoreiden simpukoiden käsitteleminen on helpompaa kuin uskotkaan. Kaiken lisäksi simpukat ovat maukasta ja suhteellisen edullista syötävää. Siirrä sivuun ne simpukat, jotka eivät sulkeudu napauttaessasi niitä kevyesti pöytää vasten. Älä myöskään käytä simpukoita, jotka eivät avaudu keitettäessä. Täyttävän keiton saat, kun nostat keitetyt simpukat liemestä, lisäät liemeen pari desiä kuohukermaa ja annat kiehua hieman kokoon.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 2 kg tuoreita sinisimpukoita kuorineen
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 nippua persiljaa
- ½ dl öljyä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- cayennenpippuria
Valmistusohje
1. Harjaa ja huuhtele simpukat ja raaputa irti kuorien välissä oleva parta. Paloittele sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.
2. Kuumenna öljy isossa padassa. Lisää pataan paloitellut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja simpukat. Ravistele pataa ja peitä kannella. Lisää 2-3 minuutin kuluttua viini, ravistele uudestaan ja peitä taas kannella. Anna kiehua 2-3 minuuttia, kunnes kuoret aukeavat kokonaan.
3. Mausta suolalla, valkopippurilla ja ripauksella cayennenpippuria. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa syviltä lautasilta. Varaa lisukkeeksi vaaleaa leipää liemeen kastettavaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti