Sinappisilakat

silakkamarinadit.jpg
Pro kala

Marinoidut silakat maistuvat erityisesti saaristolais- tai ruisleivän kanssa. Sinappinen marinadi on klassikko, kokeile sinappisilakoita vaikka joulupöytään.

Ainekset

  • 15 kpl silakkafileitä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 0,5 tl sokeria

Sinappimarinadi

  • 1 dl dijon-sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 oksaa hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Päivää ennen:

  1. Laita silakkafileet syvään astiaan. Ripottele perään suola ja sokeri.
  2. Kaada päälle kylmä vesi ja valkoviinietikka.
  3. Marinoi jääkaapissa peitettynä yön ylitse.

Seuraavana päivänä:

  1. Nostele silakat pois etikkaliemestä ja laita syvään lasipurkkiin.
  2. Valmista sinappimarinadi: Sekoita dijon, sokeri, valkoviinietikka ja suola keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
  3. Kaada sinappimarinadi silakoiden sekaan ja sekoittele kevyesti lusikalla. Peitä silakoiden pinta esim. leivinpaperilla ja sulje lasipurkki. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!