Sinappisilakat
Julkaistu
(Päivitetty )
Marinoidut silakat maistuvat erityisesti saaristolais- tai ruisleivän kanssa. Sinappinen marinadi on klassikko, kokeile sinappisilakoita vaikka joulupöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 15 kpl silakkafileitä
- 2 tl suolaa
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 0,5 tl sokeria
Sinappimarinadi
- 1 dl dijon-sinappia
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 oksaa hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Päivää ennen:
- Laita silakkafileet syvään astiaan. Ripottele perään suola ja sokeri.
- Kaada päälle kylmä vesi ja valkoviinietikka.
- Marinoi jääkaapissa peitettynä yön ylitse.
Seuraavana päivänä:
- Nostele silakat pois etikkaliemestä ja laita syvään lasipurkkiin.
- Valmista sinappimarinadi: Sekoita dijon, sokeri, valkoviinietikka ja suola keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
- Kaada sinappimarinadi silakoiden sekaan ja sekoittele kevyesti lusikalla. Peitä silakoiden pinta esim. leivinpaperilla ja sulje lasipurkki. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa