Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinappisilakat

Pro kala
Julkaistu 18.02.2013 00:00(Päivitetty 15.12.2022 10:23)

Marinoidut silakat maistuvat erityisesti saaristolais- tai ruisleivän kanssa. Sinappinen marinadi on klassikko, kokeile sinappisilakoita vaikka joulupöytään.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 15 kpl silakkafileitä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 0,5 tl sokeria

Sinappimarinadi

  • 1 dl dijon-sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 oksaa hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Päivää ennen:

  1. Laita silakkafileet syvään astiaan. Ripottele perään suola ja sokeri.
  2. Kaada päälle kylmä vesi ja valkoviinietikka.
  3. Marinoi jääkaapissa peitettynä yön ylitse.

Seuraavana päivänä:

  1. Nostele silakat pois etikkaliemestä ja laita syvään lasipurkkiin.
  2. Valmista sinappimarinadi: Sekoita dijon, sokeri, valkoviinietikka ja suola keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
  3. Kaada sinappimarinadi silakoiden sekaan ja sekoittele kevyesti lusikalla. Peitä silakoiden pinta esim. leivinpaperilla ja sulje lasipurkki. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatGraavatut silakat sinappikastikkeessaGraavatut silakatJoulusilliHienot, sinappigraavatut silakatGraavattua silakkaa etikkaliemessä
MaustesilakkaAlkuruoatGluteenitonJouluLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jouluntuoksuiset maustesilakat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Valkosipulilta tuoksuvat silakat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sipulisilakat