Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia
Silakat, tilli, sinappi ja perunat on oiva ja edullinen vaihtoehto.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg nahattomia silakkafileitä
Etikkaliemi
- 1 l vettä
- 1,3 dl etikkaa
- ¼ dl merisuolaa
Sinappikastike
- 50 g sokeria
- 100 g sinappia
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
- sitruunamehua
- mustapippuria
- 1 rkl silputtua tilliä
- 1 dl vettä
- 3,5 dl rypsiöljyä
Perunasalaatti
- 0,5 kg keitettyjä perunoita
- 1 punasipuli
- kaprista
- ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa
- sokeria
- mustapippuria myllystä
- öljyä
Valmistusohje
Valmista etikkaliemi keittämällä ja jäähdytä se. Laita silakkafileet etikkaliemeen neljäksi tunniksi.
Valuta silakkafileet hyvin ja laita sinappikastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.
Mittaa sokeri, sinappi, valkoviinietikka, vesi ja mausteet kulhoon; sekoita. Lisää seokseen öljy vähitellen ohuena nauhana. Laita silakkafileet kastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.
Kuutioi perunat ja sipulit. Sekoita aineet ja mausta lopuksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje