Sillisalaatti

Todellinen joulupöydän suosikki. Sillisalaatissa erilaisista mauista syntyy sopusointuinen kokonaisuus. Valmista kerralla reilu annos ja tarjoa lounaalla, päivällisellä ja yöpalalla.

8-10 annosta

  • 4 liotettua suolasillifileetä
  • 4 maustesillifileetä
  • 2 kylmää, keskikokoista keitettyä perunaa
  • 3 maustekurkkua
  • 2 hapanta omenaa
  • 750 g etikkapunajuurta
  • 5 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 dl sinappikastiketta (ohje alla)
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Sinappikastike

  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl Colman's-sinappijauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 7/4 tl vastajauhettua valkopippuria
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2 dl ruokaöljyä

Koristeluun

  • 1 kovaksi keitetty muna
  • 1 dl kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Sekoita sinappi, sinappijauhe, sokeri, suola, valkopippuri ja viinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jos kastike juoksettuu, lisää muutama tippa vettä ja jatka vatkaamista, kunnes kaikki öljy on sekoittunut.

2. Leikkaa sillifileet, perunat, kurkut, omenat ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset hyvin. Kääntele sinappikastike seoksen joukkoon.

3. Koristele sillisalaatti munalohkoilla ja pursota annosten päälle kermavaahtoa. Salaatti säilyy jääkaapissa viikon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.