Kaapissa kannattaa säilyttää sillisäilykettä, jonka avulla loihdit maukkaita silliruokia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 prk maustesilliä
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl viinietikkaa
- mustapippuria
- 1 viipaloitu punasipuli
Salaatti
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 4 säilykepunajuurta
- n. 10 cm lavakurkkua
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 1 rkl sinappia
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki kastikeainekset paitsi sipuli.
2. Paloittele sillit ja kääntele ne mukaan kastikkeeseen. Koristele punasipulilla. Anna sillin maustua kylmässä muutama tunti.
3. Hienonna munat, punajuuret ja kurkku salaattiin. Sekoita kermaviilin ja sinapin kanssa ja kääntele mukaan loput ainekset. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile silli salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.