Silli-munasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669716/landscape16_9/515/290/5b0c8fd4f6f2199041e0f19360abb9a7/zJ/898917-3029.jpg)
Kaapissa kannattaa säilyttää sillisäilykettä, jonka avulla loihdit maukkaita silliruokia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 prk maustesilliä
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl viinietikkaa
- mustapippuria
- 1 viipaloitu punasipuli
Salaatti
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 4 säilykepunajuurta
- n. 10 cm lavakurkkua
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 1 rkl sinappia
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki kastikeainekset paitsi sipuli.
2. Paloittele sillit ja kääntele ne mukaan kastikkeeseen. Koristele punasipulilla. Anna sillin maustua kylmässä muutama tunti.
3. Hienonna munat, punajuuret ja kurkku salaattiin. Sekoita kermaviilin ja sinapin kanssa ja kääntele mukaan loput ainekset. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile silli salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka