Silavoitua hirvenpaistia
Valmista metsästykauden kunniaksi silavoitua hirvenpaistia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg hirvenpaistia
- 200 g pekonia
- suola
- mustapippuria
- timjamia
- rosmariinia
- valkosipulia
- paistinarua sitomiseen
Valmistusohje
Tee paistiin viilto siten, että paisti on melkein halki keskeltä. Leikkaa keskikohdasta molempiin suuntiin viilto jolloin saat paistista kirjanmuotoisen levyn. Mausta paisti sisältä suolalla, mustapippurilla sekä asettele pekoniviipaleet limittäin paistin päälle.
Rullaa paisti rullaksi ja sido narulla. Paista kuumalla pannulla paistia yrttien ja valkosipulin kera. Loppukypsennä paistia 100-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 57 astetta.
Tarjoile paisti kermaisen riistakastikkeen kera. Kasvislisäkkeeksi sopii vaikka ohratto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa