Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakat yksi-kaksi-kolme-liemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakkareseptin takana on Ravintola Olon keittiömestari ja perustaja Pekka Terävä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 500g silakkafileitä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 timjamin oksa
  • 1 maustepippuri
  • puolikas punasipuli

Peruna-omenasalaatti

  • 2 Rosamunda-perunaa
  • 1 omena
  • puolikas punasipuli
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Mittaa ainekset kattilaan. Leikkaa sipuli pituussuunnassa ja lisää kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.

Lado silakkafileet vuokaan ja kaada liemi niiden päälle. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Tarjoile peruna-omenasalaatin kanssa.

Kuori perunat ja leikkaa noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Höyrytä kuutiot kypsiksi pienessä määrässä vettä. Valuta ylimääräinen neste pois. Kuori omena, leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja lisää se perunoiden joukkoon.

Lisää joukkoon majoneesi, sinappi ja leikattu ruohosipuli. Mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

Raikas sitruunasilliMarinoitu varhaisperunasalaattiUunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoitaMurekeTodella maukas perunasalaattiHellapoliisin kesäkeitto
MaustesilakkaAlkuruoatGluteenitonHuomenta SuomiOula HänninenPekka TeräväVideoreseptit
Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jouluntuoksuiset maustesilakat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Valkosipulilta tuoksuvat silakat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sipulisilakat