Silakat tomaattimehussa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663478/landscape16_9/515/290/6a20cf3b845509c2c5168ef30d45304d/Sr/899127-1613.jpg)
Nämä silakat maistuvat hyvältä kylminä, mutta sopivat myös lämpimänä perunamuusin kanssa tarjoiltavaksi. Osta valmiiksi perattuja silakkafileitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 2 tl suolaa
- 2-3 tl tillinsiemeniä
- 5 dl tomaattimehua
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti. Ripottele puolet suolasta ja tillinsiemenistä vuoan pohjalle.
2. Kääri kalat rullalle lihapuoli ulospäin ja laita rullat tiiviisti vuokaan saumat alaspäin. Kaada päälle tomaattimehu, ripottele päälle loput suolasta ja tillinsiemenistä.
3. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja mielellään maustua vuorokausi jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka